Τέλος εποχής σε μεγάλη διασταύρωση της Αθήνας – Τι νέο θα δείτε το 2025

Σε μία από τις πιο γνωστές διασταυρώσεις της Αθήνας, εκεί όπου δεσπόζει ο «δρομέας», οι πολίτες και επισκέπτες, πολύ σύντομα θα αντικρίζουν κάτι νέο.

  • -
  • -

Επί 6 δεκαετίες, όσοι περνούσαν από τη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Βασιλέως Αλεξάνδρου, έστρεφαν το κεφάλι τους για να θαυμάσουν το πλέον εμβληματικό κτήριο της Αθήνας. Για 61 χρόνια, το ξενοδοχείο Hilton ήταν το σύμβολο μια ολόκληρης περιοχής, ίσως, και ολόκληρης της πόλης.

Στην πιο διάσημη διασταύρωση της πρωτεύουσας, το Hilton Athens έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της πόλης σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

hilton

Πλέον όμως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Το Hilton μετονομάζεται σε «The Ilisian» και πλέον δεν θα είναι ένα απλά ξενοδοχείο με υπηρεσίες φιλοξενίας αλλά ένας νέος πολυδιάστατος προορισμός που δημιουργείται από την από Ιονική Ξενοδοχειακή. Το όνομα εμπνεύστηκε από την περιοχή στην οποία φιλοξενείται, τα Ιλίσια, όπως ανέφερε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον υπό εξέλιξη χώρο.

hilton

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση,  επεσήμανε πως τέτοιες επενδύσεις ουσιαστικά κάνουν πράξη το όραμα για ένα τουρισμό προσηλωμένο στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα με σεβασμό στην οικιστική κλίμακα. Παράλληλα έκανε λόγο για πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία, που συνολικά στα πέντε χρόνια θα φτάσει τα 1,25 δισ. ευρώ.

Πόσο θα κοστίσει το The Ilisian

Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια. Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι πως για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του, η επίδραση των κατασκευαστικών εργασιών ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ, η επίδραση της διαμονής των ενοίκων του «The Ilisian» στην πρωτεύουσα ανέρχεται σε 749 εκατ. ευρώ, ενώ η επίδραση στην εμπορική δραστηριότητα ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή θα δημιουργηθούν 1.760 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: Σε ποια εθνική οδό μπήκαν οι κάμερες TraffiStar; Έκοψαν πρόστιμα 135.000 ευρώ

Όσο για τα εγκαίνια του πρώην Hilton και νυν The Ilisian, αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι του 2025.