TraffiStar SR 590 – Νέα κάμερα παρακολούθησης κυκλοφορίας

Ο μεγάλος εχθρός των «ανήσυχων» στους δρόμους

  • -
  • -

Δημιούργημα της εταιρείας Jenoptik είναι η νέα κάμερα παρακολούθησης της κυκλοφορίας TraffiStar SR 590. Αποτελώντας πιθανόν ένα μεγάλο μελλοντικό εχθρό των οδηγών, η νέα αυτή κάμερα μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα μέχρι και 22 αυτοκίνητα, σε μια απόσταση που φτάνει έως και τα 500 μέτρα.

Με την χρήση τεχνολογίας 3D εντοπίζει το πίσω μέρος των αυτοκινήτων, καταγράφει την παράβαση του ορίου ταχύτητας και παράγει ψηφιακές φωτογραφίες (6 λήψεις/min), με ανάλυση μέχρι και 11 megapixel. Εκτός όμως από τα παραπάνω, είναι ικανή να ελέγχει την απόσταση ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, το παράνομο στρίψιμο σε δρόμους όπου απαγορεύεται, την προτεραιότητα των πεζών, μέχρι και το αντικανονικό  προσπέρασμα! Ο χειρισμός της είναι εξαιρετικά απλός, μέσω ενός κοινού δικτύου, ενώ η εταιρεία εξελίσσει ήδη την εύκολη φορητότητα της.

Αν πάντως η TraffiStar SR 590 κάνει όλα αυτά που υπόσχεται, στο μέλλον η αστυνομία, απλώς θα διανέμει τις κλήσεις, οι οποίες μάλλον θα πέφτουν βροχή! Η αστυνομία την Γενεύης, την έχει ήδη προσθέσει στο «οπλοστάσιο» της.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...