Επίσημο: Η σημαντικότερη μεταγραφή στην F1 - Ο Newey στην Aston Martin

Ο Adrian Newy, ο πιο επιτυχημένος σχεδιαστής στην ιστορία της F1, πλέον ανήκει στην Aston Martin. Είναι θέμα χρόνου να γίνει η βρετανική ομάδα πρωταθλήτρια;

  • -
  • -

Πολλοί λένε ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της F1 είναι εκείνη του Lewis Hamilton στη Ferrari. Σε επίπεδο οδηγών αυτό μάλλον ισχύει, όμως σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα μία μεταγραφή που μάλλον είναι πιο σημαντική. Εκείνη του Adrian Newey στην Aston Martin.

Με δεδομένο ότι το μονοθέσιο μετράει πολύ περισσότερο από τους οδηγούς στη σύγχρονη F1, αν μία ομάδα μπορεί να κατασκευάσει ένα γρήγορο αυτοκίνητο, μπορεί να τα καταφέρει ακόμα κι αν δεν έχει τους ταχύτερους πιλότους.

lawrence-stroll-aston-martin

Ποιος είναι ο άνθρωπος που η μεταγραφή του είναι η σημαντικότερη στην F1;

Από σήμερα, η Aston Martin ίσως και να έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για να γίνει κάποια μέρα πρωταθλήτρια, καθώς ανακοίνωσε ότι πλέον στο δυναμικό της εντάσσεται ο Adrian Newey.

Δείτε ακόμαΤα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Ταχύτερα από F1

Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο σχεδιαστή μονοθεσίων στην ιστορία της F1, καθώς από τα δικά του χέρια έχουν πάρει ζωή 14 μονοθέσια – πρωταθλητές. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 65χρονος είναι ο τελευταίος που σχεδιάζει με χαρτί και μολύβι, αντί για αποκλειστική χρήση υπολογιστή και CAD προγραμμάτων.

aston-martin-adrian-newey

Πώς ο Adrian Newey κατέληξε στην Aston Martin;

Ο Adrian Newey βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη Red Bull την άνοιξη του 2024, με τη Ferrari να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς υποψήφιους, όμως η Aston Martin ήταν εκείνη που τελικά κατάφερε να τον κάνει δικό της.

Η Aston Martin τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων οι οποίες αυτήν τη στιγμή θεωρούνται από τις πιο εξελιγμένες στην F1, ενώ έχει προχωρήσει και σε σημαντικές κινήσεις όσον αφορά τους ανθρώπους της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο. Ο ερχομός του Adrian Newey, θεωρητικά, θα είναι εκείνο το κομμάτι που απομένει ώστε η ομάδα να ξεκλειδώσει τη δυναμική όλων αυτών των επενδύσεων και να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε πρωταγωνιστή, σε αντίθεση με το σήμερα όπου είναι απλά ένας δυνατός παίκτης του midfield.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...