Πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι και το Νοέμβριο 2009

  • -
  • -

Η γενικά αρνητική εικόνα που εμφανίζουν οι περισσότερες αγορές των Ευρωπαϊκών κρατών αντισταθμίζεται από κάποιες μεμονωμένες αγορές που στηρίζουν με τις πωλήσεις τους το συνολικό ισοζύγιο σε οριακά αρνητικό αποτέλεσμα.

Κι ενώ σχεδόν όλες οι αγορές χάνουν περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεων τους σε σχέση με πέρσι, στη Γερμανία και στη Γαλλία τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις, έδωσαν μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις. Μάλιστα στη Γαλλία το Νοέμβριο πουλήθηκαν σχεδόν 50% περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Την ίδια θετική εικόνα είχαν κι άλλες αγορές όπως λόγου χάρη η δική μας που το Νοέμβριο ήταν στο +35%, ενώ συνολικά από την αρχή του 2009 ήταν στο -19%. Στην Ιταλία το Νοέμβριο οι πωλήσεις ήταν στο +31% σε σχέση με τον περσινό μήνα αντίστοιχα, ενώ οι ταξινομήσεις από την αρχή του έτους ήταν στα ίδια επίπεδα των 2 εκατομμυρίων μονάδων.

Στη Ρουμανία η κρίση στην αγορά αυτοκινήτου συνεχίστηκε και το μήνα Νοέμβριο. Εκεί σημειώθηκε η πιο μεγάλη αναλογικά πτώση αφού από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το Νοέμβριο οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 160.000 αυτοκίνητα.

Στην Ισπανία παρά την άνοδο κατά 37% είχαμε το αρνητικό ρεκόρ λιγότερων πωλήσεων από την αρχή της χρονιάς κατά 210.000 αυτοκίνητα. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Βρετανική αγορά η οποία παρά το +58% του μήνα, συνεχίζει να χάνει 180.000 αυτοκίνητα σε σχέση με πέρσι.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...