Παράνομες πινακίδες

Καταδίκη για θανατηφόρο τροχαίο

  • -
  • -

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε 14 μήνες φυλάκιση ως υπαίτιους ανθρωποκτονίας, τους εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης διαφημιστικού χώρου ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε (νυν ΑΤΕΡΜΟΝ ΑΕ). Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι Αντωνία Βρυώνη, Νικόλαος Δημόπουλος και Βαρβάρα Μιχελάκη προκάλεσαν το θάνατο 30χρονου οδηγού, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε στις 19 Αυγούστου του 2005 σε διαφημιστική πινακίδα που είχε τοποθετηθεί επί της Λεωφόρου Κατεχάκη.

Παλαιότερα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής Εταιρείας MASTER ΟUTDOOR A.E., Γιώργος Λιάπης. Ο κ. Λιάπης κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για το θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη στις 19 Δεκεμβρίου του 2005, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα στην άνοδο της Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου.

Θυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να καταγγείλουν παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα www.illegalsigns.gov.gr που έχουν δημιουργήσει τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...