Σχέδιο δράσης για να αποκτήσουν τα ΑμεΑ πρόσβαση σε κτίρια και υποδομές

Η Επιτροπή Προσβασιμότητας αποφάσισε τη σύσταση Ομάδων Εργασίας

  • -
  • -

Την καταγραφή της υφιστάμενης νομοθεσίας ανά θεματική κατηγορία και χρήση, καθώς και τη σύνταξη «Τεύχους Τεχνικών Οδηγιών» για την προσαρμογή των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών, προκειμένου να γίνουν προσβάσιμα σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Επιτροπή Προσβασιμότητας.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύσταση  Ομάδων Εργασίας από τα μέλη της Επιτροπής Προσβασιμότητας, οι οποίες θα επεξεργαστούν επιμέρους θέματα και θα παραδώσουν στην ΔΕΣΕΔΠ/ΥΠΕΝ και στη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού τις προτάσεις τους, επί Σχεδίου Δράσης που προτάθηκε από την πρόεδρο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: 

Η Επιτροπή Προσβασιμότητας πραγματοποίησε χθες την 13η Συνεδρίαση της, υπό την προεδρία της κας Ε. Χολέβα (πρόεδρος της Επιτροπής και Δ/ντρια της ΔΕΣΕΔΠ/ΥΠΕΝ) και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Με γενικό στόχο την ολοκληρωμένη, συνεκτική και μακροπρόθεσμη στρατηγική, καθώς και το ανάλογο Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα ΑμεΑ και τα εμποδιζόμενα άτομα, και ειδικότερο στόχο την επικαιροποίηση και υιοθέτηση της σχετικής δευτερογενούς νομοθεσίας, στην σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύσταση  Ομάδων Εργασίας από τα μέλη της Επιτροπής Προσβασιμότητας, οι οποίες θα επεξεργαστούν επιμέρους θέματα και θα παραδώσουν στην ΔΕΣΕΔΠ/ΥΠΕΝ και στη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού τις προτάσεις τους, επί Σχεδίου Δράσης που προτάθηκε από την πρόεδρο. 

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε αναλυτικά το προαναφερόμενο Σχέδιο Δράσης, το οποίο συζητήθηκε εκτενέστατα από όλα τα μέλη της Επιτροπής και εν συνεχεία κατατέθηκαν απόψεις, προτάσεις και συμπληρώσεις. Αποφασίστηκε ως πρώτη άμεση ενέργεια η καταγραφή της υφιστάμενης νομοθεσίας ανά θεματική κατηγορία και χρήση, καθώς και η σύνταξη «Τεύχους Τεχνικών Οδηγιών» για την προσαρμογή των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών, προκειμένου να γίνουν προσβάσιμα σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα.

 Ο απώτερος στόχος με το πέρας των εργασιών της Επιτροπής βάσει του σχεδίου και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος είναι η αξιολόγηση και επεξεργασία των παραδοτέων από την αρμόδια Διεύθυνση (ΔΕΣΕΔΠ/ ΥΠΕΝ), ώστε να προετοιμαστούν τα σχετικά θεσμικά κείμενα, προς υπογραφή από τον  Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...