Νέα στοιχεία: Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε για πάντα τον κόσμο των μεταφορών
Έρευμα στη Μ. Βρετανία δείχνει πως ένα 60% των χρηστών ΜΜΜ έχει δεύτερες σκέψεις για την χρήση τους από εδώ και πέρα!
- -
- -
Και αυτό είναι μόνο ένα, από τα εντυπωσιακά νούμερα που προέκυψαν μετά από έρευνα που διεξήχθη στην Βρετανία από το πρακτορείο ερευνών 7th Sense Research UK. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι το πρώτο από τρία συνολικά, τα οποία βασίζονται σε συνεντεύξεις 3.000 χρηστών διάφορων μέσων μεταφοράς, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον περασμένο Ιούνιο, στην Μ. Βρετανία. Είναι μάλιστα η ακολουθία μίας αντίστοιχης έρευνας που διεξήχθη πέρσι, την ίδια περίοδο, δίνοντας μας ακριβή στοιχεία για τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία του κορονοϊού, σε βάθος χρόνου, στον κλάδο της μετακίνησης και των μεταφορικών μέσων γενικότερα.
Ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία βλέπει την δημόσια συγκοινωνία, όπως και τα προσωπικά οχήματα, έχει αλλάξει δραματικά, με έντονη πτώση στο ποσοστό των χρηστών αυτοκινήτων σε επαρχιακές περιοχές και με σημαντική άνοδο στο ποσοστό χρηστών δίτροχων.
ΔΕΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Ακόμα, πολλοί από τους συμμετέχοντες της έρευνας φαίνεται πως αρχίζουν να αποφεύγουν την χρήση μέσων σταθερής τροχιάς, άρα εν συνεπεία έχουμε και μείωση στις πωλήσεις εποχιακών εισιτηρίων. Επίσης, παρατηρήθηκε μείωση στην χρήση οδικών δικτύων εκτός πόλεων και μία στροφή προς την απομονωμένη εργασία και το online shopping.
Ας γίνουμε όμως λίγο πιο ακριβείς, ως προς τα νούμερα που προέκυψαν από την έρευνα:
- 25 % των οδηγών πιστεύουν πως θα χρησιμοποιήσουν λιγότερο το όχημα τους μετά την λήξη του lockdown.
- 40 % των μοτοσικλετιστών που βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις, δηλώνουν πως θα χρησιμοποιήσουν το όχημα τους περισσότερο.
- 60 % των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν δεύτερες σκέψεις για την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
- Η νέες γενιές αναζητούν και υιοθετούν νέους τρόπους μετακίνησης.
Ο CEO της 7th Sense Research UK, Fergus McVey, εξηγεί, «Οι μεγάλες αλλαγές δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν, ακόμα και πριν το lockdown. Παρ’ όλα αυτά βρήκαμε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία, που μας δείχνουν πως υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για τις αλλαγές, εκτός του COVID-19. Από την αναπόφευκτη μείωση των χρηματοδοτήσεων στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, λόγω της μείωσης των εσόδων από τα εισιτήρια, μέχρι την αναζήτηση νέων λύσεων μεταφοράς από τις πιο νέες γενιές, είτε το θέλουμε, είτε όχι, βρισκόμαστε εν μέσω μίας επανάστασης στον χώρο των μεταφορών.»
Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη αναφορά της έρευνας