Το Arclif Group θέλει να κατασκευάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα!

Στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων και minivan στη χώρα μας στοχεύει το Arclif Group, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Λαζανάς

  • -
  • -

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Arclif Group με έδρα την Ελβετία, Αθανάσιος Λαζανάς, βρέθηκε στη χώρα μας για μία σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη, αναφορικά με την προοπτική της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Ο κ. Λαζανάς μίλησε στο CNN Greece και δεν έκρυψε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και εννέα μήνες, με δύο βασικούς τομείς στο τραπέζι. Ο πρώτος έχει να κάνει με την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα και ο δεύτερος με την επέκταση του δικτύου φόρτισης.

Όσον αφορά το δίκτυο, ο κ. Λαζανάς αποκάλυψε ότι η εταιρεία του διαθέτει ένα σύστημα, με το οποίο οι φορτιστές θα μπορούν να αντλούν ρεύμα από τις ήδη υπάρχουσες κολώνες. Με αυτόν τον τρόπο οι κολώνες φωτισμού μετατρέπονται σε φορτιστές χαμηλής τάσης. Βέβαια, θα πρέπει να εξεταστεί αν οι υποδομές στη χώρα μας μπορούν να δεχθούν το συγκεκριμένο σύστημα, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με την ΔΕΗ.

Ο κ. Λαζανάς δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να βάλει την Ελλάδα στον αυτοκινητιστικό χάρτη και πως η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη χώρα μας αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει αυτό. Στόχος του Group είναι στην Ελλάδα να βρίσκεται η βάση της εταιρείας και από εκεί να διοχετεύονται τα αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά. Όπως είπε, η εταιρεία του παράγει στην Κίνα αυτή τη στιγμή περισσότερα από 300 ηλεκτροκίνητα ΜΕV Hummer, όπως τα αποκαλούν, τα οποία πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Η αυτονομία τους είναι περίπου 100 χιλιόμετρα και διαθέτουν τελική ταχύτητα 75 km/h.

Αυτή τη στιγμή το Arclif Group σχεδιάζει ένα νέο μοντέλο, με στόχο την παραγωγή 8 με 10 χιλιάδων οχημάτων συνολικά, και μάλιστα στο νέο εργοστάσιο που επιθυμεί να κατασκευάσει στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι σύμφωνα με τον κ. Λαζανά ιδανικό για την πόλη, όσο και για τα νησιά, λόγω μεγέθους. Το κόστος του δεν θα ξεπερνάει τα 19.000 ευρώ, ενώ θα μπορεί να αντλήσει ρεύμα από κάθε πρίζα.

Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Heinz Schmitz, εξήγησε πως αντί να κατασκευάζουν διαφορετικά αυτοκίνητα, για διαφορετικούς σκοπούς, διαθέτουν μία πλατφόρμα που καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες και ανάλογα με τις ανάγκες τροποποιούν και κατασκευάζουν τα υπόλοιπα μέρη. Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Γερμανός τεχνικός, θα πρέπει να το δει κανείς ως μία λύση προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε το Mini Hummer που κατασκευάζει ήδη το Arclif Group στην Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...