O James May κλειδώθηκε έξω από το Tesla Model S του

Μετά από αρκετό καιρό που είχε να το χρησιμοποιήσει, το Tesla Model S του James May έμεινε από μπαταρία και δεν άνοιγε καν τις πόρτες του. Κάτι σαν σκηνή ζηλοτυπίας…

  • -
  • -

Από ότι μας αφηγείται ο James May, είναι μεγάλο αμάρτημα να έχεις ένα Tesla Model S και να το αφήνεις για πολύ καιρό παρκαρισμένο. Το αυτοκίνητο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ηλεκτρικά του συστήματα και αν μείνει από μπαταρία, τότε την έβαψες. Πιο συγκεκριμένα όμως, ας δούμε τι πρόβλημα αντιμετώπισε ο Βρετανός παρουσιαστής.

Το Tesla Model S εκτός από την τεράστια μπαταρία των 100 kWh για την τροφοδοσία των ηλεκτροκινητήρων, έχει και μια μικρή μπαταρία των 12V, ίδια με εκείνες που συναντάμε σε όλα τα αυτοκίνητα με μοτέρ εσωτερικής καύσης. Η μικρή μπαταρία τροφοδοτεί με ενέργεια τα συστήματα του αυτοκινήτου, τις οθόνες, τις κλειδαριές και όλα όσα χρησιμοποιεί ο οδηγός και οι επιβάτες.

Το αυτοκίνητο όσο βρίσκεται συνδεδεμένο σε παροχή ρεύματος φορτίζει τόσο τη μεγάλη μπαταρία των 100 kWh, όσο και τη μικρή των 12V. Όταν όμως η κύρια μπαταρία φορτίσει, σταματά να τραβάει ρεύμα από το δίκτυο ακόμη και αν βρίσκεται ακόμη συνδεδεμένο σε αυτό. Στο Model S του May η μπαταρία των 100 kWh γέμισε και το αυτοκίνητο αποσυνδέθηκε ηλεκτρονικά. Η μπαταρία των 12V όμως, άρχισε να ξεφορτίζει

Εδώ ξεκινάει ο εφιάλτης του. O παρουσιαστής πήγε να ανοίξει το αυτοκίνητο με το κλειδί και επειδή είχε μείνει από μπαταρία (τη μικρή, των 12V) δεν μπορούσε να το ξεκλειδώσει. Η μεγάλη μπαταρία ήταν γεμάτη, οπότε το Tesla δεν τράβαγε ρεύμα από το δίκτυο για να φορτίσει η μικρή και το… χάος, άρχισε να ξετυλίγεται. Η λύση είναι να τραβήξεις δύο μοχλούς που ανοίγουν χειροκίνητα το εμπρός καπό, κάτω από το οποίο βρίσκεται η μπαταρία των 12V.

Οι μοχλοί κρύβονται πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών και απαιτείται λίγη ταλαιπωρία προκειμένου να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτούς. Τελικά, το κατάφερε, άνοιξε το καπό, έλυσε μερικά ακόμη προστατευτικά και (απ’τα πολλά) βρήκε την υπεύθυνη του κακού (τη μπαταρία των 12V) για να τη συνδέσει με ρεύμα και να τη φορτίσει.  

Οπότε να θυμάστε ότι τα Tesla «τιμωρούν» τους ιδιοκτήτες τους αν κάνουν καιρό να τα χρησιμοποιήσουν! Η λύση στο πρόβλημα είναι να μην συνδέονται με το δίκτυο αν πρόκειται να μείνουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα. Όταν φτάσει η ώρα που θα χρησιμοποιηθούν ξανά, τότε η μπαταρία θα πρέπει να μην είναι γεμάτη για να μπει το όχημα στην πρίζα και να τραβήξει ενέργεια. Μόλις συμβεί αυτό, η τάση της μικρής μπαταρίας θα έχει επανέλθει και το Tesla θα είναι έτοιμο για κίνηση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...