Ποιο χρώμα είναι το πιο δημοφιλές στα αυτοκίνητα;

Λευκό, γκρι, μαύρο ή πιο έντονα χρώματα; Οι οδηγοί ανά την υφήλιο έχουν πληθώρα επιλογών, αλλά οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις παραμένουν ίδιες.

  • -
  • -

Η εταιρεία Axalta Coating Systems, η οποία παρέχει χρώματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε τα στοιχεία σχετικά με τα χρώματα που επιλέγουν οι οδηγοί σε κάθε ήπειρο. Με βάση τα αποτελέσματα λοιπόν, τα περισσότερα οχήματα που πουλήθηκαν φέτος ήταν βαμμένα σε αποχρώσεις του λευκού.

colours car1

Το λευκό είναι ο απόλυτος κυρίαρχος παγκοσμίως με ποσοστό 35%. Ακολουθούν το μαύρο και το γκρι με 19% έκαστος, ενώ το ασημί έχει πέσει στο 9%. Αυτό σημαίνει ότι, 8 στους 10 νέους αγοραστές επέλεξαν αυτές τις τέσσερις αποχρώσεις.

Η χρωματική παλέτα για το αμάξωμα είναι φυσικά ανεξάντλητη, με το μπλε να αγγίζει το 8%, το κόκκινο το 5%, το καφέ/μπεζ το 3%, το πράσινο το 2% και το κίτρινο/χρυσό το 2%.
colours car3

Σαρώνουν τα SUV στην Ελλάδα

Όσον αφορά στην Ευρώπη, οι περισσότεροι οδηγοί έδειξαν προτίμηση στο γκρι (27%), με το λευκό (23%) και το μαύρο (22%) να έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό. Οι Ευρωπαίοι δείχνουν αδυναμία και στο μπλε (11%), αφήνοντας κατά μέρος τις πιο εξεζητημένες προτάσεις των κατασκευαστών.

colours car2

Παραμένοντας στη Γηραιά Ήπειρο, αξίζει να αναφέρουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τα χρώματα σε κάθε κατηγορία. Στα μικρά και μεσαία SUV πιο δημοφιλές χρώμα αναδείχθηκε το λευκό (30%), στα compact/sport το γκρι πήρε τα ηνία με το ίδιο ποσοστό, στα πολυμορφικά MPV πρώτη επιλογή ήταν επίσης το γκρι (33%) και στα μεγάλα πολυτελή SUV το μαύρο (37%), ένα χρώμα που αναδεικνύει τη δύναμη και τη σοβαρότητα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...