Η Lamborghini κοιτάει «τι θα πει ο κόσμος»

Η γνώμη του κόσμου ενδιαφέρει πλέον σε μεγάλο βαθμό τη Lamborghini και μάλιστα όχι τόσο εκείνων που αγοράζουν τα αυτοκίνητά της, αλλά κυρίως όλων των υπολοίπων που δεν τα αγοράζουν.

  • -
  • -

Μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο όμως ο επικεφαλής της ιταλικής μάρκας, Stephan Winkelmann, αναφέρει ότι το χειρότερο που μπορεί να τύχει σε κάποιον ιδιοκτήτη ενός μοντέλου της Lamborghiniείναι να αρέσει στον ίδιο το αυτοκίνητό του, όμως να μην αρέσει στον περίγυρό του.

Αυτός είναι ο λόγος που από εδώ και πέρα στη Sant'Agata Bolognese θα κάνουν σημαντική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με τον Winkelmann η νέα γενιά έχει μεγαλώσει θεωρώντας την πορεία προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεδομένη. Ωστόσο, υπάρχει και σημαντική μερίδα στην οποία αρέσει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Lamborghini

Η μάρκα με τον ταύρο, λοιπόν, θα προσπαθήσει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στους δύο κόσμους. Σύμφωνα με τον Winkelmann μέχρι το 2025 όλη η γκάμα θα αποτελείται από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, με διαφορετικό προσανατολισμό για την κάθε επιλογή.

Δείτε ακόμα: Εκατομμυριούχος διέλυσε Lamborghini αξίας 500.000€ [video]

Όσον αφορά τις καθαρόαιμες σπορ δημιουργίες, δεν πρόκειται να δούμε στο κοντινό μέλλον κάποια με αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, παρά μόνο με plug-in υβριδικό. Ο Γερμανός CEO αναφέρει ότι είναι νωρίς ακόμα για τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού hypercar, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις των λιγοστών προτάσεων που υπάρχουν.

Lamborghini

Από την άλλη, η κίνηση αμιγώς με μπαταρία μπορεί να εφαρμοστεί σε πιο χρηστικά μοντέλα όπως η Urus και ένα τετραθέσιο που σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρεία, στα πρότυπα της Espada, του μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει μεταξύ 1968-1978.

Στο ίδιο πλαίσιο της κοινωνικής αποδοχής η Lamborghini έχει στρέψει σημαντικό ποσοστό των πόρων της στην έρευνα γύρω από τα συνθετικά καύσιμα, ώστε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης να μπορούν να λειτουργούν χωρίς να προκαλούν επιπλέον επιβάρυνση στο περιβάλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...