Πρόβλημα στα φρένα για πάνω από 2.000 Ferrari

Παρότι κοστίζουν μια περιουσία, τα προβλήματα στα μοντέλα της ιταλικής φίρμας είναι συνεχόμενα.

  • -
  • -

Πριν από κάποια χρόνια, η Ferrari προχώρησε στην ανάκληση περίπου 10.000 supercars για διαρροή του υγρού φρένων. Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στις 458 και 488, με την εταιρεία να συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες πως αν δουν τη λυχνία για τα φρένα να ανάβει στο ταμπλό, να ακινητοποιήσουν άμεσα το όχημα και να το μεταφέρουν στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία με ρυμουλκό.

Εκείνη την εποχή, η Ferrari δεν είχε εντοπίσει την αιτία της διαρροής, κάτι το οποίο ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό. Όπως φαίνεται, το πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ, καθώς, μόλις πρόσφατα, η φημισμένη φίρμα από το Maranello κάλεσε προς ανάκληση για τον ίδιο ακριβώς λόγο, πάνω από 2.220 μονάδες των 458 Italia, Speciale, Speciale A και Spider, όπως και των 488 GTB και Spider.

Τα προς ανάκληση αυτοκίνητα αφορούν μέχρι στιγμής την αγορά της Κίνας και εισήχθησαν από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2019.

Μάλιστα, το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, αναφέρει πως το πρόβλημα στα φρένα επηρεάζει συνολικά πάνω από 10.000 supercars της Ferrari σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Πολύ μεγάλο πρόβλημα σε χιλιάδες Ferrari

Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει πως η διαρροή πιθανότατα οφείλεται σε μη σωστή εξαέρωση της τάπας του δοχείου για το υγρό φρένων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό μέσα στο κύκλωμα των φρένων.

Όπως φαντάζεστε, σε όποιον συμβεί αυτό, προκειμένου να μην συμβεί τίποτα χειρότερο, πρέπει να ακινητοποιήσει τη Ferrari και να καλέσει την οδική βοήθεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...