Google Maps: Μήπως κάνεις 1 από αυτά τα 5 λάθη;

Η πλοήγηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός οδηγού. Εσύ ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά;

  • -
  • -

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να οδηγεί αυτοκίνητο, μηχανή ή πατίνι και έχει έστω μία στοιχειώδη σχέση με την τεχνολογία, που να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Google Maps. Η διασημότερη εφαρμογή χαρτών αποτελεί το αναγκαίο κακό των καθημερινών μας μετακινήσεων και όχι αδίκως. Έχει σίγουρα λύσει το πρόβλημα που θέτει μία άγνωστη διαδρομή ή ένας νέος προορισμός και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.

Το θέμα είναι όμως ότι όπως κάθε υπηρεσία ή εφαρμογή, έχει και αυτό κάποιες παραξενιές τις οποίες καλό είναι να ξέρουμε εάν θέλουμε να κυλίσουν όλα ομαλά. Πάμε να δούμε 5 συχνά λάθη και προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε χρησιμοποιώντας το Google Maps και ποιες είναι οι λύσεις τους:

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Όλα τα Αpps για φόρτιση στην Ελλάδα

1. Να μην ελέγχουμε την διαδρομή πριν ξεκινήσουμε.

checking

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε κάποια διαδρομή προ εκπλήξεως καθώς το αγαπητό Maps αποφάσισε να μας ειδοποιήσει για την στροφή που έπρεπε να πάρουμε, καθώς διασχίζουμε την επίμαχη διασταύρωση. Πλέον, συναντάμε σπανιότερα τέτοια περιστατικά καθώς η εφαρμογή εξελίσσεται συνεχώς, αλλά καλό θα ήταν και πάλι να κάνουμε ένα σύντομο έλεγχο πριν ξεκινήσουμε ώστε να έχουμε μία ιδέα της διαδρομής που πρόκειται να ακολουθήσουμε.

2. Να μην συνδέουμε το κινητό στην φόρτιση.

plug in

Οκ, εάν μετακινούμαστε με μηχανή, ποδήλατο ή περπατώντας η συγκεκριμένη παράμετρος μπορεί να μην είναι τόσο απλή, αλλά για όσους χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και σκοπεύουν να διανύσουν μεγάλη απόσταση, πρόκειται ίσως για απαράβατο κανόνα. Οι εφαρμογές χαρτών πραγματικά «καταπίνουν» την μπαταρία του κινητού οπότε η σύνδεση της συσκευής με το αυτοκίνητο μέσω καλωδίου ή η χρήση επιφάνειας ασύρματης φόρτισης εάν είναι εφικτή είναι απαραίτητες παράμετροι για ένα ταξίδι χωρίς απρόοπτα.

Δείτε ακόμη: Οι 7 εφαρμογές για Android Auto που πρέπει να έχεις

3. Να θεωρούμε πως η Google έχει πάντα δίκιο.

mistake

Σίγουρα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ψηφιακός παντογνώστης που έχουμε όλοι στην τσέπη μας θα έχει την απάντηση σε αυτό που μας προβληματίζει. Όχι πάντοτε όμως! Ειδικά στην περίπτωση του Google Maps, καλό θα είναι να μην το εμπιστευόμαστε τυφλά, μιας και «κανείς δεν είναι τέλειος». Κάλλιστα μπορεί να μπερδευτεί και να μας βγάλει σε ένα αδιέξοδο ή να μας πει να στρίψουμε ή να κάνουμε αναστροφή σε σημεία που απαγορεύεται. Γι’ αυτό καλό είναι να προσέχουμε και τι συμβαίνει γύρο μας και κυρίως να έχουμε τον νου μας στις σημάνσεις που μπορεί να έχουν διαφύγει από την αντίληψη του Maps.

4. Να μην απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις.

attention

Όχι δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που προσπαθούμε να κρύψουμε επίμαχα μηνύματα ή κλήσεις. Εκεί είστε μόνοι σας. Εάν όμως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Google Maps καλό θα ήταν να απενεργοποιήσουμε τα pop-up notifications που καλύπτουν κάποιο μέρος της οθόνης. Αυτό γιατί μπορεί να χάσουμε κάποια σημαντική οδηγία για την διαδρομή μας ή διότι στην προσπάθεια μας να απαλλαχθούμε από την ειδοποίηση ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, είναι πιθανό να μην το καταφέρουμε με την πρώτη. Το αποτέλεσμα είναι να μας αποσπάσει την προσοχή για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα έπρεπε, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Δείτε ακόμη: Πώς να κάνεις dashcam τo smartphone σου

5. Να θεωρούμε δεδομένο πως θα έχουμε παντού πρόσβαση στο ίντερνετ.

signal

Πλέον, είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι, εξαρτιόμαστε σε μεγάλο βαθμό από το ίντερνετ και τις ευκολίες που προσφέρει. Ειδικά όσοι από εμάς ζούμε στην πόλη, η πρόσβαση στο ίντερνετ θεωρείτε ουσιαστικά δεδομένη. Αυτή η βεβαιότητα όμως δεν πρέπει να μας ακολουθεί και σε όλες μας τις εξορμήσεις. Όσο εξελιγμένο κι αν είναι το δίκτυο, πάντα θα υπάρχουν μέρη που όχι απλά δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά ούτε καν δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης. Για να μην βρεθούμε λοιπόν απομονωμένοι και χαμένοι, το να έχουμε τους χάρτες κατεβασμένους από πριν στην συσκευή μας θεωρείται απαραίτητο.

Εσείς τι λέτε; Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο άλλο λάθος που συχνά κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε το Google Maps;

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...