Άλλαξε χέρια το κτήριο της Renault – Ποιος το πήρε και πόσο;

Σε αυτό το κτήριο γράφτηκε ιστορία. Ακόμη και ο κόμβος στην Αθηνών – Λαμίας έλαβε το όνομά του. Ωστόσο, τη λάμψη ακολούθησε η παρακμή. Πλέον, περνά σε μια νέα εποχή.

  • -
  • -

Όσοι περνούν από το σημείο στο ύψος της Φιλαδέλφειας ή θέλουν να δώσουν το στίγμα τους, αναφωνούν στον «κόμβο της Renault». Ειδικά οι άνω των 40 ετών, γνώρισαν το εμβληματικό κτήριο της Renault, είδαν τα φώτα να λάμπουν στον κόμβο επί της εθνική οδού Αθηνών – Λαμίας, αντίκρισαν εκατοντάδες εργαζομένους να μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα στις τεράστιες εγκαταστάσεις και τα οχήματα να πηγαινοέρχονται.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η επιχείρηση MAVA-Renault της οικογένειας Μανιατόλπουλου άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα προβλήματα. Το 2008, μπήκε το οριστικό λουκέτο. Από τότε μέχρι σήμερα, το κτήριο επί των οδών Θεσσαλονίκης, Σκρα και Λαχανά, υπέστη μεγάλες φθορές, λεηλατήθηκε και αφέθηκε στην τύχη του.

Οι ένδοξες στιγμές χάθηκαν για πάντα. Ακόμη και τα καλώδια εξαφανίστηκαν από επιτήδειους. Μόνο οι τσιμεντένιοι τοίχοι απέμειναν. Για χρόνια το τοπίο έδινε την εντύπωση βομβαρδισμένου. Ο δήμος κάποια στιγμή επιχείρησε να το συμμαζέψει, αλλά η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς.

Το ιστορικό κτήριο πέρασε στην κατοχή του Σκλαβενίτη

Με τα χρέη να είναι τεράστια και την οικονομική κρίση να έχει «γονατίσει» τους πάντες, κανείς δεν έμπαινε στη διαδικασία να το εξαγοράσει. Τον Σεπτέμβριο του 2021 όμως, το ακίνητο της MAVA-Renault βγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 4.050.000 ευρώ.

Το άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο-οικόπεδο συνολικής έκτασης 13.386,50 τ.μ., εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Νέας Φιλαδέλφειας, πέρασε τελικά στα χέρια του ομίλου Σκλαβενίτη. Το τελικό ποσό του πλειοδότη ανήλθε στο ποσό των 11.200.585 ευρώ.  

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνουν τα γράμματα των πινακίδων κυκλοφορίας;

Το κτήριο αναμένεται να μετατραπεί σε ένα υπερμέγεθες market, με την υπογραφή του Σκλαβενίτη να δεσπόζει εκεί που κάποτε υπήρχε η πινακίδα της MAVA-Renault. Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς. Στόχος της εταιρείας Σλαβενίτη είναι μέσα στο φθινόπωρο να έχει τεθεί σε λειτουργία ένα από τα μεγαλύτερα hyper market.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...