Έμεινα από μπαταρία - Πώς θα βάλω μπροστά το αυτοκίνητο;

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μείνει έστω μία φορά από μπαταρία. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

  • -
  • -

Όσοι είναι κάτοχοι αυτοκίνητου, σίγουρα μία φορά έχουν μείνει από μπαταρία. Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά σίγουρα όταν συμβεί μας φέρνει σε δύσκολη θέση, αφού είναι κάτι που δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς! Οι λόγοι που μπορεί να αδειάσει μία μπαταρία ποικίλουν. Καταρχήν, ένα από τα κύρια αίτια είναι η ακινησία του οχήματος, για αυτό αν σκοπεύετε να σταθμεύσετε το όχημα σας για μεγάλο διάστημα φροντίστε να το βάζετε μπρος κάθε 3-4 μέρες και να αφήνετε τη μηχανή σε λειτουργία για 10 λεπτά.

Ακόμα ένας λόγος είναι η αμέλεια από την πλευρά του ιδιοκτήτη, ο οποίος μπορεί να αφήσει για ένα ολόκληρο βράδυ ανοικτό το ραδιόφωνο ή τα φώτα, με αποτέλεσμα η μπαταρία να αδειάσει. Και τέλος υπάρχει και το θέμα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Κάτι απολύτως φυσιολογικό. Σε κάθε περίπτωση υπολογίστε ότι μία μπαταρία λειτουργεί σωστά κατά μέσο όρο 3 χρόνια.

 Αν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω και βρεθείτε στη δυσχερή θέση να μείνετε από μπαταρία, έχετε τέσσερις τρόπους να εκκινήσετε το αυτοκίνητο σας. Ο πιο παραδοσιακός και απλός είναι να βρείτε κάποιο άλλο αυτοκίνητο, από το οποίο θα πάρετε ρεύμα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται τα ειδικά καλώδια εκκίνησης. Η διαδικασία είναι απλή. Φέρτε τα δύο αυτοκίνητο κοντά και με σβηστούς τους κινητήρες συνδέστε τις άκρες του κόκκινου καλωδίου στους θετικούς πόλους των μπαταριών του καθενός, τη μια άκρη του μαύρου στον αρνητικό πόλο του “φορτισμένου” αυτοκινήτου και την άλλη άκρη του μαύρου στη μηχανή ή άλλο μέρος του αυτοκινήτου που να μην είναι βαμμένο. Εν συνεχεία βάλτε μπροστά το όχημα με τη φορτισμένη μπαταρία και εν συνεχεία το ακινητοποιημένο. Όταν ο κινητήρας του δεύτερου τεθεί σε λειτουργία μπορείτε να αποσυνδέσετε τα καλώδια. Μην σβήσετε τον κινητήρα και αφήστε τον να δουλέψει για περίπου δέκα λεπτά. Εν συνεχεία, οδηγήστε για περίπου 30 με 40 λεπτά για να σιγουρευτείτε ότι η μπαταρία έχει γεμίσει.

Ακόμα μία εύκολη λύση που χρησιμοποιούν αρκετοί σήμερα είναι η χρήση φορητού εκκινητή μπαταρίας αυτοκινήτου, ή αλλιώς Jump Starter. Το μέγεθος του είναι μικρό και μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στο αυτοκίνητο. Η λειτουργία του είναι εύκολη με τη χρήση καλωδίων, δεν χρειάζεστε την αρωγή άλλου οχήματος και το κόστος είναι αρκετά χαμηλό, αφού μπορεί να αγοράσετε έναν με λιγότερα από 100 €. Τώρα, αν δεν έχετε Jump starter και δεν υπάρχει κοντά σας κάποιο αυτοκίνητο να σας δώσει ρεύμα, θα αναγκαστείτε να καταφύγετε στην παλιά, κλασσική λύση του «σπρωξίματος». Η διαδικασία απλή και αποδεδειγμένα λειτουργική. Επιλέγουμε τη δεύτερη σχέση στο κιβώτιο και κρατάμε πατημένο το συμπλέκτη. Μόλις το αυτοκίνητο πάρει φόρα σπρώχνοντας αφήνουμε το συμπλέκτη για να πάρει μπρος. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές μέχρι να πάρει μπρος ο κινητήρας, εκτός αν η μπαταρία είναι τελείως αποφορτισμένη. Σε αυτή την περίπτωση οι προσπάθειες σας είναι μάταιες…
Δείτε ακόμη: Σύστημα start-stop: Χαλάει νωρίτερα τη μίζα του αυτοκινήτου;

Και τέλος, υπάρχει η πιο απλή και εύκολη λύση. Να καλέσετε την Οδική Βοήθεια. Σήμερα, οι περισσότερες ασφαλιστικές περιλαμβάνουν στα συμβόλαια τους την παροχή υπηρεσίας από οδική βοήθεια. Το μόνο που έχετε είναι να καλέσετε την εταιρεία στην οποία είστε εγγεγραμμένος και ένας από τους τεχνικούς θα έρθει να σας δώσει ρεύμα και να σας λύσει άμεσα και εύκολα το πρόβλημα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...