ΕΛ.ΑΣ: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έκαναν «πάρτι» με περιπολικό [video]

Οι δύο αστυνομικοί περνούσαν κόκκινα φανάρια με το περιπολικό, έχοντας στο πίσω κάθισμα και δύο γυναίκες.

  • -
  • -

Το video που είχαν ανεβάσει σε δημοφιλή πλατφόρμα μέσου κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε σάλο. Δύο αστυνομικοί που φαίνεται να κινούνται με περιπολικό στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες, συνοδεύονται από γυναικείες παρουσίες, οι οποίες προφανώς καταγράφουν πλάνα από την πορεία.

Στα πλάνα, ο οδηγός του περιπολικού – με το γυαλί ηλίου κρεμασμένο στον καθρέπτη – αναπτύσσει ταχύτητα και περνά παράνομα κόκκινο φανάρι, με τις γυναίκες να μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί.

peripoliko

Το επίμαχο video έφερε την άμεση αντίδραση του υπουργείου, με τον εισαγγελέα να παρεμβαίνει για να ελέγξει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος και της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Διαβάστε επίσης: Η Αστυνομία γκρινιάζει: Τα ηλεκτρικά περιπολικά μένουν από ρεύμα!

Σε βάρος των αστυνομικών διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια της από 14-07-2022 Ανακοίνωσης αναφορικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιπολικό να προβαίνουν σε επίμεμπτες ενέργειες ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψαν τα στοιχεία των δυο εμπλεκόμενων αστυνομικών, σε βάρος των οποίων διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Δείτε εδώ το βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι Open 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...