Ποσό-μαμούθ για την αναβάθμιση της... παλαιάς Εθνικής Οδού

Ο δρόμος που θα αναβαθμιστεί έχει μήκος περίπου 11 km. Στόχος είναι να γίνει ταχύτερος και ασφαλέστερος.

  • -
  • -

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα μεγάλο έργο για την Αττική, με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» της Πράξης  «Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο Αθηνών - Θηβών.

Πρόκειται για ένα οδικό έργο, στο τμήμα από την παράκαμψη της Μάνδρας και μέχρι το 17ο χλμ, (Οινόη), συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκ. €, το οποίο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του χρόνου μετακίνησης και στη μείωση των ατυχημάτων.

Τι περιλαμβάνει η βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θηβών

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην ΠΕΟ Αθηνών Θηβών. Η αρχή του έργου χωροθετείται στο πέρας του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη.

ethini odos

Το έργο χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα: το πρώτο τμήμα μήκος 3,65 χλμ. αφορά στη χάραξη που εγκαταλείπει την υφιστάμενη ΠΕΟ ΑΘ και κινείται βορειότερα και σχεδόν παράλληλα με αυτή, το δεύτερο τμήμα μήκους 1,05 χλμ. (συνέχεια του προηγούμενου) αφορά στο τμήμα της αρτηρίας που είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας και το τρίτο μήκους 6,36 χλμ. (συνέχεια του προηγουμένου) αφορά στο τελευταίο τμήμα της αρτηρίας. Εξαιρείται το τμήμα μήκους 1,6 χλμ. περίπου στην περιοχή του οικισμού «Πανόραμα».

Διαβάστε επίσης: Λεωφόρος Κηφισού: Έστρωσαν νέα άσφαλτο – Έβαλαν φώτα LED

Πότε θα είναι έτοιμος ο δρόμος;

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε πως στόχος είναι η δημοπράτηση να γίνει αρχές φθινοπώρου, προκειμένου να μπουν όσον το δυνατόν πιο γρήγορα τα συνεργεία και το έργο να μπορεί να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...