Αθήνα: Έρχονται πολύχρωμες διασταυρώσεις με αμερικανική χορηγία [video]

Η Αθήνα έχει πάντα ανάγκη από χρώμα αλλά και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια, οπότε μία χορηγία που αφορά αυτά τα δύο συνδυαστικά είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

  • -
  • -

Μία χορηγία από την Αμερική έρχεται να δώσει χρώμα στους δρόμους της Αθήνας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια για τους χρήστες, τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς. Η χορηγία προέρχεται από τον οργανισμό Bloomberg Philanthropies, ο οποίος κάθε χρόνο προχωρά σε μια σειρά από χορηγίες σε διάφορους τομείς, όπως σχολεία, κοινωνικές δομές, αλλά ακόμα και βελτίωση του οδικού δικτύου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8ea6c93c9067f25257085adf04a82ba7.jpeg

Για φέτος αποφασίστηκε να χορηγηθούν 19 ευρωπαϊκές πόλεις με 25.000 δολάρια η κάθε μία, για δράσεις που έχουν να κάνουν με τους δρόμους και την ασφάλεια σε αυτούς. Σε κάποιες οι παρεμβάσεις θα έχουν στόχο την προσφορά περισσότερου και ποιοτικότερου χώρου στους πεζούς, σε κάποιες άλλες τη βελτίωση της ασφάλειας όσων κυκλοφορούν με τα πόδια στις πόλεις, ενώ σε άλλες τα χρήματα θα πάνε για τη βελτίωση των διασταυρώσεων και των διαβάσεων.

Δείτε ακόμα: Αλλάζουν όλα στον Πειραιά με το Μετρό – Νέα δρομολόγια και για τα λεωφορεία

Η Αθήνα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τρίτη κατηγορία, στην οποία οι αλλαγές στις διασταυρώσεις και τις διαβάσεις συνδυάζονται με στοιχεία τέχνης. Ο στόχος εκτός από τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, είναι οι κάτοικοι να εμπλακούν στη διαδικασία ώστε να αγαπήσουν περισσότερο την πόλη τους. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις δράσεις που έχουν ήδη γίνει σε Λονδίνο και Γλασκώβη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cb5bc2c6a9b7318c1e9cedb966cf5a42.jpg

Το πρόγραμμα ονομάζεται Bloomberg Philanthropies’ Asphalt Art Initiative και βασικός του άξονας είναι μέσω της τέχνης να βελτιώσει με χαμηλό κόστος και αποτελεσματικό τρόπο την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Η αρχή έγινε πριν λίγα χρόνια με χορηγίες σε αμερικανικές πόλεις και σταδιακά επεκτείνεται στην Ευρώπη.

Δείτε το video με την ανακοίνωση των 19 πόλεων που θα αλλάξουν πρόσωπο, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα:

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...