Tesla: Διπλασίασε το ρυθμό παραγωγής στο Giga Berlin

Οι μηχανές της Tesla δουλεύουν στο φουλ, για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση για το δημοφιλέστερο μοντέλο της στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Νέο ρεκόρ παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσιά της πέτυχε η Tesla, το οποίο επικεντρώνεται στην παραγωγή του Model Y, καθώς αυτό είναι το μοντέλο με τη μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των τεσσάρων που προσφέρει η εταιρεία αυτή τη στιγμή.

Το νέο ρεκόρ ήταν απαραίτητο καθώς η Tesla προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, δεδομένου του μεγάλου όγκου παραγγελιών που δέχεται. Ειδικά μετά τις μειώσεις τιμών που έκανε πρόσφατα, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν. Ειδικότερα, ο αριθμός των παραγγελιών ήταν ακριβώς διπλάσιος από τα αυτοκίνητα που μπορεί να παράγει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c9b123038a5d7af940015d2cc5109854.jpg

Το εργοστάσιο της Tesla που πέτυχε το ρεκόρ παραγωγής

Το εργοστάσιο στο οποίο ο ρυθμός παραγωγής έφτασε τα 4.000 Model Y ανά εβδομάδα είναι το Giga Berlin, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου, στη Γερμανία.

Ο παραπάνω αριθμός αποτελεί μια σημαντική αύξηση στην παραγωγή, καθώς μόλις πριν από λίγους μήνες η εβδομαδιαία παραγωγή ήταν περίπου 2.000 οχήματα. Το εργοστάσιο, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2021, αποτελεί βασικό μέρος των σχεδίων επέκτασης της Tesla στην Ευρώπη. Με τη στρατηγική του θέση στη Γερμανία, το εργοστάσιο είναι στο ιδανικό σημείο ώστε να εξυπηρετήσει την ευρωπαϊκή αγορά και να βοηθήσει την Tesla να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το φθηνότερο Tesla – Πόσο θα κοστίζει;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9221d5fe4b8126c5eab5c1926b710f2b.jpg

Ο ξεχωριστός ρόλος του ρεκόρ παραγωγής στο Giga Berlin

Το ορόσημο της παραγωγής στο Giga Berlin έρχεται σε μια εποχή που η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Αρκετές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών κολοσσών όπως η Volkswagen και νέων παικτών όπως η Lucid Motors, αυξάνουν επίσης την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά τον ανταγωνισμό, η Tesla παραμένει ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, με το Model Y να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας. Συνολικά, η συνεχής επιτυχία της Tesla στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να συμβαδίζει με τη ζήτηση και να διατηρεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την τεχνολογία και την καινοτομία. Με το εργοστάσιο Giga Berlin να παράγει 4.000 ηλεκτρικά οχήματα Model Y την εβδομάδα, η Tesla είναι σε καλή θέση για να συνεχίσει την ανάπτυξη και την επέκτασή της τα επόμενα χρόνια.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...