Volkswagen: 8 στα 10 αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά το 2030

Ο γερμανικός όμιλος επιταχύνει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, υποστηρίζοντας πως από την επόμενη δεκαετία το 80% των αυτοκινήτων που πουλά η μάρκα VW θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Η τεράστια ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κυρίως γι΄αυτά της σειράς ID της Volkswagen, τα οποία έφθασαν τις 500.000 παραδόσεις νωρίτερα από το αναμενόμενο, οδήγησαν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάξει τη στρατηγική της.

vw

Σύμφωνα λοιπόν με τον αναθεωρημένο στόχο του VW Group, που αφορά συγκεκριμένα τη μάρκα Volkswagen, ο στόχος πωλήσεων των BEV για την Ευρώπη αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω. Όπως ανέφερε ο Thomas Ulbrich, ο οποίος ηγείται του προγράμματος «New Mobility» των επιβατικών αυτοκινήτων του ομίλου, από το 70% που είχε αρχικά καθοριστεί για το 2030, ανεβαίνει στο 80%.

vw

Η Volkswagen δείχνει η πιο έτοιμη μάρκα του ομίλου – περιλαμβάνονται επίσης οι Audi, Skoda, SEAT και CUPRA - στην ολική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Προφανώς και ο στόχος είναι αρκετά φιλόδοξος, ωστόσο, η εταιρεία θεωρεί πως μπορεί να τον επιτύχει.

10 νέα ηλεκτρικά VW έως το 2026

Η Volkswagen σχεδιάζει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου βάσης που θα κοστίζει λιγότερα από 25.000 €. Πρόκειται για το ID.2, ένα μοντέλο που θα συνδυάζει crossover χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση, σύγχρονες τεχνολογίες και πιο προσιτή τιμή.

Δείτε εδώ όσα γνωρίζουμε για το Volkswagen ID.2

vw

Επίσης, με βάση πρόσφατες δηλώσεις του Thomas Schaefer, Chief Operating Officer της VW, όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γκάμας θα κάνουν ένα σημαντικό και αξιοσημείωτο άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά την ποιότητα, τα υλικά και τη σταθερότητα του συστήματος. Φυσικά, για να επιτευχθεί ο μεγαλεπήβολος στόχος των 8/10 BEV σε μια επταετία, θα βελτιωθεί όλη η παραγωγή στα εργοστάσια, θα μειωθεί η γκάμα των μοντέλων και κυρίως αυτών με συμβατικούς κινητήρες και θα αλλάξει προς το καλύτερο η μορφή των μπαταριών.

Τέλος, θυμίζουμε πως, η Volkswagen σκοπεύει να παράγει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2033, δηλαδή να καταργήσει κάθε συμβατικό επιβατικό όχημα σε 10 χρόνια από τώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...