Οδηγός ΤΑΞΙ χρέωσε 80 € από τα ΚΤΕΛ στην Παλλήνη – Τον πήγαν εισαγγελέα

Το μεροκάματο της ημέρας σε μια κούρσα επιχείρησε να βγάλει ένας οδηγός Ταξί. Δεν υπολόγισε όμως στην αστυνομία.

  • -
  • -

Οι παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων οδηγών Ταξί συνεχίζονται, αμαυρώνοντας την εικόνα και των υπολοίπων αυτοκινητιστών. Η Τροχαία Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διενεργεί συνεχώς ελέγχους σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Πρόσφατα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησαν ελέγχους στα ΚΤΕΛ Κηφισού, προχωρώντας στη σύλληψη τριών οδηγών, οι οποίοι προέβαιναν στην είσπραξη κομίστρου χωρίς να κάνουν χρήση ταξιμέτρου και χωρίς να προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Ένας από αυτούς, εντοπίστηκε να πραγματοποιεί πολλαπλή μίσθωση για τις διαδρομές ΚΤΕΛ Κηφισού –  Καλλιθέα και ΚΤΕΛ Κηφισού – Παλλήνη, ενώ για την δεύτερη διαδρομή αιτήθηκε και εισέπραξε χρηματικό ποσό ύψους 80 €.

Άλλος οδηγός Ταξί είχε πλαστή άδεια και δίπλωμα

Συνολικά, βεβαιώθηκαν από τους ελέγχους στα ΚΤΕΛ, 58 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν το νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί, της τήρησης φορολογικών διατάξεων και της τροχαίας νομοθεσίας

Μάλιστα, ένας από τους τρεις συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου είχε στην κατοχή του και επέδειξε πλαστή Άδεια Ικανότητας Οδήγησης και πλαστή Ειδική Άδεια Οδήγησης ταξί.

Δείτε ακόμη: Γυναίκα οδηγός Ταξί έφαγε πρόστιμο 5.000 €

Φυσικά, όλοι τους, οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...