Αθηνών-Λαμίας: ΙΧ κάηκε εν κινήσει – Τελευταία στιγμή γλύτωσαν μαμά και παιδιά [video]

Το αυτοκίνητο λαμπάδιασε στην εθνική οδό με τη μητέρα να σταματά το ΙΧ και να τρέχει να σώσει τα παιδιά της.

  • -
  • -

Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε τραγωδία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν το ΙΧ που οδηγούσε η μητέρα πήρε φωτιά εν κινήσει. Η οδηγός μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά, ακινητοποίησε άμεσα το όχημα και έβγαλε έξω τα παιδιά της. Ένας επαγγελματίας οδηγός, είδε το σκηνικό και έσπευσε προς βοήθεια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Με έναν πυροσβεστήρα επιχείρησε να σβήσει την πυρκαγιά, αλλά ήταν αδύνατον. Όπως δήλωσε στο lamianow.gr, μέσα σε ελάχιστα λεπτά το αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός, παρότι ζήτησε από δύο άλλους οδηγούς να του δώσουν έξτρα πυροσβεστήρες.

fotia

«Το θερμικό φορτίο ήταν τεράστιο. Δυστυχώς και παρότι άμεσα καλέσαμε την πυροσβεστική το Ι.Χ τυλίχθηκε εξ’ ολοκλήρου στις φλόγες και καταστράφηκε πριν η τελευταία φτάσει στο σημείο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βγάλουμε από το όχημα και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Ευτυχώς τόσο η γυναίκα όσο και τα δύο της παιδιά, είναι καλά στην υγεία τους», ανέφερε ο οδηγός που έσπευσε πρώτος για βοήθεια.

Η ψυχραιμία της μαμάς τους έσωσε

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Η μητέρα, αν και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, έβγαλε τα παιδιά με ασφάλεια από το όχημα και τα απομάκρυνε από το σημείο.

Το σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε στα όρια των Νομών Φθιώτιδας-Βοιωτίας, λίγο μετά το Κάστρο και στην ανηφόρα προς Μαρτίνο. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενέργησε η Τροχαία και η Πυροσβεστική.

πηγή: lamianow.gr

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...