EVpulse: Η βραβευμένη καινοτομία στη φόρτιση ηλεκτρικών, από την INDICE

Η INDICE είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που φέρνει επανάσταση στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την εφαρμογή EVpulse.

  • -
  • -

Η καινοτομία και η πληρότητα της εφαρμογής EVpulse αναγνωρίστηκε στον μέγιστο βαθμό, καθώς έλαβε το σημαντικό χρυσό βραβείο στην κατηγορία EV charging στην πρόσφατη απονομή των βραβείων Mobility Awards 2023. Η αναγνώριση αυτή αναδεικνύει τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και την αριστεία του EVpulse, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση του στον κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Βελτιωμένη και ασφαλής διαχείριση φόρτισης

Η INDICE επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού που συνδέουν απρόσκοπτα ανθρώπους και επιχειρήσεις. Ειδικά για τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όραμα της εταιρείας είναι να απλοποιήσει τη διαδικασία φόρτισης, τόσο για τους ιδιοκτήτες στόλων όσο και για τους ιδιώτες κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς δεσμεύσεις από συγκεκριμένους παρόχους ενέργειας ή εξοπλισμό. Το EVpulse, πνευματικό τέκνο της INDICE, προσφέρει πλήρη έλεγχο της φόρτισης του στόλου ή των ιδιωτικών οχημάτων και ξεχωρίζει για την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των τελικών χρηστών και τις απαιτήσεις της αγοράς. Προσφέρεται ως υπηρεσία (SaaS) και παραμένει ευέλικτο, επιτρέποντας στους χρήστες να το χρησιμοποιούν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν και να επιλέγουν τον πάροχο ενέργειας και το μοντέλο φορτιστή (το EVpulse μπορεί συνδεθεί απρόσκοπτα με οποιονδήποτε σταθμό φόρτισης υποστηρίζει το πρωτόκολλο OCPP και είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο). Ως εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στο cloud (Microsoft Azure) εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και διαθεσιμότητα για τους χρήστες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a318f5d49463444f0bb544dc3387f72e.jpg

Διαθέτει διαδικτυακή τεχνική υποστήριξη εξασφαλίζοντας μια ομαλή και αδιάλειπτη εμπειρία φόρτισης, ενώ ως προϊόν που έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την INDICE, η υποστήριξη που προσφέρει γίνεται από τεχνικούς που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι σε θέση να κατανοούν πλήρως τις ανάγκες του τελικού χρήστη είτε πρόκειται για εταιρεία-οργανισμό, είτε για ιδιώτη.

Σταθερή πλατφόρμα για τη διαχείριση φόρτισης

Η πλατφόρμα EVpulse είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκομίσει επιπλέον όφελος όποιος έχει εγκαταστήσει έναν ή περισσότερους φορτιστές με δημόσια ή αυξημένη προσβασιμότητα. Επιτρέπει στον κάτοχο να έχει πλήρη και αναλυτική εικόνα της φόρτισης και των καταναλώσεων, ενώ μπορεί να  μοιράζεται τον φορτιστή του δίνοντας επιλεκτικά πρόσβαση π.χ., σε άλλα μέλη της οικογένειας, ένοικους ή γείτονες. Επίσης, αν το επιθυμεί μπορεί να εισπράττει το αντίστοιχο κόστος, εκδίδοντας τα σχετικά παραστατικά. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο κάτοχος  έχει μεγάλο εύρος επιλογών εξοπλισμού, ενώ και τα πλάνα συνδρομής για τη χρήση του EVpulse μπορούν να προσαρμοστούν στις τρέχουσες ανάγκες του με άμεση δυνατότητα τροποποίησης ή ακόμα και αποδέσμευσης.

indice-evpusle-diaxeirisi-diaxirisi

Πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών μιας επιχείρησης

Για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών φόρτισης για εμπορικούς σκοπούς (πχ ξενοδοχεία, διαχειριστές δικτύου ΦΗΟ, κλπ), το EVpulse προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων. Η πλατφόρμα της INDICE υποστηρίζει διάφορα σενάρια τιμολόγησης των πελατών (όπως τιμολόγηση βάσει κατανάλωσης ή βάσει χρόνου) καθώς και  μεθόδους πληρωμής (όπως έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων). Παρέχει επίσης λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τη χρήση του φορτιστή, το ιστορικό κατανάλωσης ενέργειας και τις λεπτομέρειες της κάθε συνεδρίας. Επιπρόσθετα, οι διαχειριστές λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα κάθε σταθμού φόρτισης και άμεση τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση τυχόν προβλημάτων

Η εγκατάσταση της πλατφόρμας είναι αβίαστη, με εύκολη ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση με υφιστάμενα συστήματα, όπως CRM ή ERP, συνδέεται απρόσκοπτα με το myData και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει το branding κάθε επιχείρησης (white label).

Εξαιρετικά χρήσιμο είναι το EVpulse και για τα τμήματα HR των εταιρειών που προσφέρουν στους εργαζόμενους παροχές φόρτισης. Κι αυτό γιατί μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα των καταναλώσεων, ρυθμίζοντας τα επίπεδα ανάλογα με τις δυνατότητες της εταιρείας, ενώ οι εργαζόμενοι διευκολύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς μπορούν να φορτίσουν χρησιμοποιώντας απλώς την εταιρική κάρτα που διαθέτουν για την πρόσβαση στο χώρο των γραφείων τους.

Indice fortistes

Εφαρμογή φιλική προς τον χρήστη

Το EVpulse παρέχει μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για κινητά που βελτιώνει τη διαδικασία φόρτισης για τους οδηγούς. Με την απλή λήψη της εφαρμογής EVpulse, οι οδηγοί μπορούν εύκολα να εντοπίζουν σταθμούς φόρτισης με βάση διάφορα κριτήρια, όπως διεύθυνση, τύπο φορτιστή και διαθεσιμότητα, ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν βραχυπρόθεσμες κρατήσεις. Οι ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο ενημερώνουν τους οδηγούς σχετικά με την πρόοδο των περιόδων φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων για τις παύσεις, τα σφάλματα και την ολοκλήρωση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επισημάνουν τους αγαπημένους τους σταθμούς φόρτισης και να ξεκινήσουν άμεση φόρτιση μέσω της λειτουργίας Scan to Charge. Η εφαρμογή προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια φόρτισης, τα επίπεδα κατανάλωσης, το κόστος, καθώς και ένα ολοκληρωμένο ιστορικό των συνεδριών φόρτισης και των κρατήσεων. Με επιλογές απρόσκοπτης ενσωμάτωσης, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τις προτιμώμενες πλατφόρμες, όπως οι λογαριασμοί Apple, Google ή Microsoft 365. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται με ασφάλεια μέσω του MyPOS και οι χρήστες λαμβάνουν αποδείξεις ή τιμολόγια ανάλογα με τις ανάγκες τους.

indice-evpulse-timologio

Τι θα φέρει το μέλλον

Όσον αφορά το μέλλον, η INDICE σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας και της εφαρμογής EVpulse, με την ενσωμάτωση πρωτοποριακών χαρακτηριστικών όπως plug & charge, η χρήση augmented reality και αυτό που η INDICE ονομάζει, social charging. Η επαυξημένη πραγματικότητα θα χρησιμοποιείται για τον ευκολότερο εντοπισμό του εκάστοτε φορτιστή από τον χρήστη, αφού θα του δίνει λεπτομερείς και «ζωντανές» οδηγίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία του. Το social charging είναι η επόμενη μεγάλη εξέλιξη στη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα δύο μεγάλα πλεονεκτήματα είναι ότι ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται στην πλατφόρμα μέσω των social media λογαριασμών του και ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ο κάτοχος ενός φορτιστή να δίνει πρόσβαση σε αυτόν, ή να τον μοιράζεται με άλλους χρήστες που είναι στην ίδια γειτονιά ή στο ίδιο κτίριο. Επιπλέον, θα μπορεί να κάνει δυνατή τη χρήση του φορτιστή ad hoc, δηλαδή κατά περίπτωση, και μάλιστα ορίζοντας ένα μέγιστο όριο χρόνου ή κατανάλωσης ενέργειας.

Η INDICE με την πλατφόρμα EVpulse βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων και η  πρόσφατη κατάκτηση του Χρυσού Βραβείου στα Mobility Awards 2023, επιβεβαιώνει την προοπτική και τη θέση της εταιρείας στην εν λόγω αγορά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b321e898ae5a8ed4926c6f3498afdf97.jpg

Ανακαλύψτε το μέλλον της φόρτισης και της ηλεκτροκίνησης με την INDICE και την εφαρμογή EVpulse.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...