Επιστρέφουν 2.500 αστυνομικοί στους δρόμους

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επαναφέρει τους αστυνομικούς στον δρόμο και αυξάνει τις περιπολίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

  • -
  • -

Ήταν ευρέως γνωστό πως στα αστυνομικά τμήματα οι βάρδιες δεν έβγαιναν. Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε πολύ μεγάλο ποσοστό υπολείπονταν σε πρόσωπα, με τις περιπολίες στους δρόμους να διεξάγονται με δυσκολία.

Στο υπουργείο γνώριζαν το πρόβλημα και όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γιάννης Οικονόμου, υπάρχει πλάνο για εντατική αστυνόμευση. Η Τροχαία Αττικής για παράδειγμα, ενισχύθηκε με 50 άτομα και σύντομα θα προστεθούν άλλα 15-18, ώστε το επόμενο διάστημα να κυκλοφορούν περισσότεροι τροχονόμοι σε διάφορα σημεία του κέντρου και άλλων περιοχών.

astynomia

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως θα αυξηθούν και οι πεζές περιπολίες. Αφού ξεκαθάρισε πως η ασφάλεια είναι η βασικότερη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας, αποκάλυψε ότι σύντομα θα επιστρέψουν στο πεδίο 1.500 αστυνομικοί και από τις αρχές του επόμενου έτους θα προστεθούν άλλοι 1.000.

Όλοι αυτοί προέρχονται από φυλάξεις στόχων και απομακρύνθηκαν ή απομακρύνονται από φυλάξεις στόχων. Μάλιστα, τα πρώτα εκατοντάδες φύλλα πορείας έχουν αποσταλεί στους αστυνομικούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

astynomia

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου:

«Η ασφάλεια είναι η βασικότερη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας. Θα ενισχύσουμε την αστυνόμευση, θα αυξήσουμε τις πεζές περιπολίες. Είχα την ευκαιρία, περισσότερες από μία φορές, σε διάφορες ώρες της ημέρας να περπατήσω αθόρυβα -δεν χρειάζεται θόρυβος σε αυτά και δημοσιότητα μεγάλη- με ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας σε σημεία που προβληματίζουν, που οι κάτοικοι αντιδρούν, να μιλήσω με επαγγελματίες και να μου πουν τους προβληματισμούς τους.

Στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε περιοχές που παλαιότερα είχαμε εγκληματικότητα κλοπών, εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος, δείχνουμε μέριμνα. Με έμπειρους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και με στελέχη που είναι στο πεδίο είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και ο ίδιος μια σειρά από πράγματα, να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους. Ένας σχεδιασμός που έχουμε κάνει για εντονότερη αστυνόμευση, αρχίζει και αποδίδει σε συνδυασμό και με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε.. Όλο αυτό είναι ένα κομμάτι που συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας, ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στο πεδίο, μέσω ενός αναπροσανατολισμού του δυναμικού. Βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της εντολής του Πρωθυπουργού για απομάκρυνση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων, έτσι ώστε να επανέλθουν στο πεδίο και να ενισχύσουμε κρίσιμες υπηρεσίες. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε τους πρώτους 1.500 που θα γυρίσουν στο πεδίο και αρχές του έτους θα προστεθούν άλλοι 1.000. Ήδη έχουν εκδοθεί κάποια εκατοντάδες φύλλα πορείας.

Δείτε ακόμη: Video: Στο κυνήγι των διπλοπαρκαρισμένων η Τροχαία Αττικής

Η επιστροφή από φυλάξεις στόχων δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από νόμους, θεσμικά. Οι αποφάσεις αυτές, πάντοτε, λαμβάνονται κάτοπιν εισηγήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν κάποιος χρειάζεται ή δεν χρειάζεται φύλαξη. Κρίνουν οι υπηρεσίες ό,τι χρειάζονται».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...