Σε ποιο αυτοκίνητο το παρμπρίζ κοστίζει 30.200 €; [video]

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο ποθητά στον κόσμο. Τα πάντα πάνω του είναι πανάκριβα, με την αντικατάσταση του παρμπρίζ να κοστίζει περισσότερα από 30.000 €.

  • -
  • -

Για να αποκτήσει κάποιος μία από τις εναπομείναντες συλλεκτικές McLaren F1, εκτός του ότι πρέπει να προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια, πρέπει να έχει άλλα τόσα για να τις συντηρήσει. Το κόστος επισκευής και συντήρησης του βρετανικού supercar είναι τόσο ακριβό, που ακόμη και η αλλαγή ενός απλού εξαρτήματος μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ.

mclaren f1

Για παράδειγμα, η αντικατάσταση του παρμπρίζ, σύμφωνα με το Motor1.com στοιχίζει όσο ένα καινούριο SUV. Συγκεκριμένα, το κόστος ανέρχεται στα 22.900 € για το τζάμι, με την εργασία να χρεώνεται άλλα 7.300 €. Σύνολο 30.200 €.

mclaren f1

Τόσο ακριβώς χρήματα πλήρωσαν δύο ιδιοκτήτες McLaren F1, των οποίων τα παρμπρίζ υπέστησαν ρωγμές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Velocity Invitational» στο Sonoma Raceway της Καλιφόρνια.

Γιατί κοστίζουν τόσο τα ανταλλακτικά

Το κόστος για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων όπως η McLaren F1 είναι τόσο ακριβά, διότι το ίδιο το όχημα είναι αφενός πανάκριβο και απαιτούνται εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης και αφετέρου δεν υπάρχουν διαθέσιμα γνήσια ανταλλακτικά στα κεντρικά της εταιρείας. Ακόμη λοιπόν κι αν κάποιος επιθυμεί να αντικαταστήσει κάτι, δεν είναι βέβαιο πως θα το βρει άμεσα.

mclaren f1

Δείτε ακόμη: Η απόλυτη συλλογή: Γκαράζ με 13 McLaren F1 αξίας 300 εκατ. ευρώ!

Το τμήμα McLaren Special Operations, έχει προβεί σε ενέργειες προκειμένου να καλύψει τυχόν ανάγκες για τις F1 που κοσμούν ακόμα τους δρόμους, αλλά θα χρειαστεί χρόνος ώστε να κατασκευάσει την πληθώρα των ανταλλακτικών που απαιτούνται.

 

Πηγή: motor1.com

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...