Τέλος η ρεζέρβα στα αυτοκίνητα – 8 στους 10 οδηγούς λένε ΟΧΙ
Πάνω από το 80% των οδηγών επιθυμούν το αυτοκίνητο τους να έχει εφεδρικό τροχό. Ωστόσο, οι εταιρείες έχουν αντίθετη γνώμη.
- -
- -
Οι περισσότεροι, το είχαμε δει να έρχεται. Και πλέον είναι σχεδόν… κανόνας. Οι εταιρείες πήραν απόφαση να εξαφανίσουν από τα σύγχρονα αυτοκίνητα τον εφεδρικό τροχό ανάγκης ή αλλιώς… την ρεζέρβα.
Ωστόσο, μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας σε δείγμα 10.000 ερωτηθέντων, επιβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές-οδηγοί, έχουν αντίθετη άποψη. Για την ακρίβεια, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήθελε το αυτοκίνητο του να έχει εφεδρικό τροχό!
Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο…
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων έκρινε ότι η ρεζέρβα είναι από τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ ενός αυτοκινήτου. Ουσιαστικά άπαντες, θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ότι σε περίπτωση ζημιάς στο ελαστικό θα έχουν ένα έξτρα τροχό να τον αντικαταστήσουν προκειμένου να συνεχίσουν απτόητοι τη διαδρομή τους.
Άλλωστε, έχει υπολογιστεί ότι οι ζημιές που προκαλούνται από τις λακκούβες ή τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος σε πολλές χώρες κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στους οδηγούς σε ελαστικά αντικατάστασης. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 20%, κυρίως νέων οδηγών, δε γνωρίζουν εάν το αυτοκίνητο τους έχει ή όχι κάποια ρεζέρβα ανάγκης.
Οι περισσότερες τώρα από τις μισές κλήσεις που δέχτηκαν το 2023 οι εταιρείες οδικής βοήθειας από οδηγούς. αφορούσαν περιστατικά κλαταρισμένων ελαστικών. με την πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων να μη φέρουν εφεδρικό τροχό στα αυτοκίνητά τους.
Οι τεχνικοί που καλούνταν να προσφέρουν τη βοήθεια τους, σε πολλές περιπτώσεις το έπρατταν χρησιμοποιώντας το κιτ επισκευής, ώστε το αυτοκίνητο να μετακινηθεί για λίγο έως ότου επισκεφθεί κάποιο βουλκανιζατέρ, αλλά σε πολλές ακόμα περιπτώσεις απαιτούνταν η μεταφορά του οχήματος από την οδική βοήθεια!
Δείτε ακόμα: 5 συμβουλές για να γλυτώσεις λεφτά από τα ελαστικά του αυτοκινήτου
Το εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο της έρευνας, θέλει περισσότερους από τους μισούς οδηγούς, να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν έξτρα, ώστε να αποκτήσουν έναν εφεδρικό τροχό ανάγκης για το όχημα τους.
Η έρευνα ολοκληρώνεται υπενθυμίζοντας στους οδηγούς που έχουν ρεζέρβα ανάγκης στα αυτοκίνητα τους να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.