Ο νέος τεράστιος σταθμός αυτοκινήτων στην Ελλάδα – Χωράει 5.100 ΙΧ

Ο νέος σταθμός αυτοκινήτων βρίσκεται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και η επένδυση ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

  • -
  • -

Στις εγκαταστάσεις του του ομίλου Cosco–ΟΛΠ στον Πειραιά, εγκαινιάστηκε ο νέος σταθμός αυτοκινήτων, μια σύγχρονη υποδομή που δημιουργεί 5.100 νέες θέσεις αυτοκινήτων. Ουσιαστικά, πρόκειται για την επέκταση του σταθμού διακίνησης οχημάτων, ευρέως γνωστού ως car terminal, στο λιμάνι του Πειραιά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0958cba0a1f53986c40a9af464155d50.jpg

Ο νέος σταθμός εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Yu Zeng Gang. Όπως ανέφερε ο κύριος Στυλιανίδης, η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ και επέκτασης 40.000 τ.μ., συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, γιατί ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά.

cosco

Ταυτόχρονα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα άλλα και την ελκυστικότητα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Η νέα υποδομή δεν αποτελεί μόνον ένα σταθμό διακίνησης αυτοκινήτων, αλλά αντιπροσωπεύει και ένα κρίσιμο βήμα προς την ενίσχυση της λειτουργικότητας του λιμένα και την προώθηση των εμπορικών δραστηριοτήτων της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το λιμάνι γίνεται επίσης κόμβος μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα και συμβάλλει με αυτό το τρόπο στην ανάπτυξή του σημαντικά.

cosco

Δείτε ακόμη: Το νέο τεράστιο πάρκινγκ της Ελλάδας – Χωράει 72 νταλίκες

Από την πλευρά του, ο κύριος Χατζηδάκης, είπε: «Το έργο επέκτασης του car terminal είναι σημείο αναφοράς στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να βοηθήσει να γίνει η Ελλάδα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ΟΛΠ ΑΕ δίνει το 3,5% από τα έσοδά της στους γειτονικούς δήμους. Θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας, όπως γίνεται ήδη στην Θεσσαλονίκη, θα συμβεί στην Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, την Καβάλα αλλά και στον Βόλο, η παραχώρηση του οποίου ακολουθεί σύντομα».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...