Το πιο γρήγορο τρένο στην Ευρώπη – Πιάνει τα 400 km/h

Ονομάζεται «κόκκινο βέλος» και διαθέτει 16 πανίσχυρους κινητήρες υψηλής τεχνολογίας. Όσο για τους τύπους εισιτηρίων είναι τέσσερις (Executive, Business, Premium και Standard).

  • -
  • -

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των σιδηροδρόμων Ιταλίας. Ονομάζεται Frecciarossa 1000 και καλύπτει διαδρομές τόσο στη γειτονική χώρα, όσο και από το Μιλάνο στο Παρίσι. Μπήκε στις ράγες πρώτη φορά το 2013 και ανήκει στην Trenitalia - από τον Δεκέμβριο του 2021 – εξυπηρετείται από το ETR1000 της Hitachi Rail.

treno

Περιγράφεται ως ένα τρένο υψηλής ταχύτητας, εξαιρετικά άνετο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, σχεδιασμένο να πληροί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Ικανό να ταξιδεύει σε όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 400 km/h χάρη στους 16 ισχυρούς κινητήρες του. Η μέση ταχύτητα ωστόσο είναι τα 300 km/h.

treno

Το δρομολόγιο από το Μιλάνο στο Παρίσι έχει κερδίσει τους επιβάτες, με το 75% των ταξιδιωτών να επιλέγουν τη διαδρομή με το Frecciarossa 1000 και όχι με το αεροπλάνο. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες το 92,5% των επιβατών κατατάσσουν την εμπειρία τους στο top επίπεδο.

Ρυπαίνει ελάχιστα το περιβάλλον  

Το νέο Frecciarossa 1000 μήκους 202 μέτρων, είναι το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη, που έχει λάβει την πιστοποίηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EPD), καθώς είναι σε θέση να παράγει 28 gr CO2 ανά επιβάτη/χιλιόμετρο. Τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια και είναι κατασκευασμένο σε ποσοστό 94,4% από ανακυκλώσιμα υλικά.

treno

Δείτε ακόμη: Τα 10 γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου για το 2023

Σε κάθε θέση φέρει πρίζες για φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών, παρέχει δωρεάν πρόσβαση WiFi με σύνδεση σε δίκτυο 3G ή 4G και υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Εξοπλίζεται με το πιο προηγμένο τεχνολογικό σύστημα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του τρένου (ERTMS/ETCS), διασφαλίζοντας τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας σε κάθε ταξίδι.

treno

Η εταιρεία προσφέρει τέσσερις διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων (Executive, Business, Premium και Standard), καλύπτοντας κάθε απαίτηση των ταξιδιωτών και φυσικά όλα τα μπάτζετ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...