Πάσχα με 8 ευρώ ανά 100 km! Ποιοι θα κάνουν το πιο φθηνό ταξίδι;

Σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν πολλά ταξίδια για τις διακοπές του Πάσχα, με τα έξοδα για καύσιμα να είναι φέτος μεγαλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, όμως όχι για όλους.

  • -
  • -

Η βενζίνη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 €/λίτρο, με το diesel να ακολουθεί σε πτήσεις πάνω από το 1,8 €/λίτρο, κάνοντας το ταξίδι για τις διακοπές του Πάσχα πανάκριβο για όσους και όσες επιλέξουν να κάνουν μια εκδρομή αυτές τις μέρες.

Μάλιστα, αυτό που παρατηρούμε διαχρονικά είναι πως όταν πλησιάζουν περίοδοι με αυξημένες μετακινήσεις όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι, οι τιμές των υγρών καυσίμων ανεβαίνουν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b6c488a49ae524d2bac5ae1763f7f5ef.jpg

Πώς θα γίνει φθηνότερο το ταξίδι του Πάσχα;

Κόντρα στα παραπάνω, όσοι ταξιδέψουν με ηλεκτρικό αυτοκίνητο φέτος το Πάσχα θα ταξιδέψουν πιο φθηνά από το συνηθισμένο, αν φορτίσουν σε κάποιον ταχυφορτιστή της ΔΕΗ Blue.

Δείτε ακόμα: Αυτός είναι ο φθηνότερος δημόσιος φορτιστής στην Ελλάδα - 6 ευρώ στα 100 km

Θέλοντας να κάνει οικονομικότερα τα ταξίδια με ηλεκτρικό για τις διακοπές του Πάσχα, η ΔΕΗ Blue έβγαλε μία προσφορά με την οποία μειώνει τη χρέωση στους γρήγορους, DC ταχυφορτιστές. Η τιμή που θα ισχύει για την περίοδο των γιορτών είναι ίδια με εκείνη που υπάρχει στους αργούς, AC φορτιστές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f8eb517b376a4564b28980af31373b1f.jpg

Έτσι, από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Μεγάλο Σάββατο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζουν στους DC ταχυφορτιστές της ΔΕΗ Blue θα πληρώνουν 0,40 €/kWh. Η συνήθης κατανάλωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο είναι 20 kWh/100 km, το οποίο σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης πέφτει στα 8 €/100 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...