Hyundai: Θα ζητά να πληρώσεις έξτρα για εξοπλισμό που ήδη έχεις

Οι συνδρομητικές παροχές είναι η νέα μόδα στην αυτοκινητοβιομηχανία, με πολλούς να δηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους, αλλά η Hyundai φαίνεται πως δεν κάνει πίσω.

  • -
  • -

Η φράση «κάθε πέρσι και καλύτερα» ίσως και να ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση. Κι αυτό γιατί αν ρωτήσεις κάποιον τι δεν του αρέσει στη σημερινή αυτοκινητοβιομηχανία, οι συνδρομητικές υπηρεσίες που έχουν γίνει της μόδας πλέον, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Η λογική που συναντάμε στις πλατφόρμες που πλούτισαν μέσα στην τελευταία δεκαετία (βλέπε Netflix, Spotify), έχει κάνει την εμφάνιση της και στα αυτοκίνητα που αγοράζουμε, καθώς οι κατασκευαστές «μυρίστηκαν» τα τεράστια κέρδη που θα μπορούσαν να έχουν από μία τέτοια πηγή και φυσικά δεν έμειναν άπραγοι.

1

Πιο πρόσφατη προσθήκη στην παρέα είναι η Hyundai, η οποία λάνσαρε τα Features-on-Demand (FODs) όπως τα ονομάζει. Πρόκειται για ένα δημιούργημα του τμήματος Hyundai Connected Mobility, το οποίο «παντρεύει» τις υπηρεσίες Bluelink με τις συνδρομητικές υπηρεσίες Mocean. Ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομερώς ποιες παροχές και στοιχεία εξοπλισμού που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο θα γίνουν επί πληρωμή, αλλά οι δημιουργοί λένε πως η εν λόγω υπηρεσία θα μπορέσει να βελτιώσει και μοντέλα παλαιότερης χρονολογίας.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Hyundai i30 2024 - Τιμές

Αυτό αφορά λογικά τα ηλεκτρικά παλαιότερης τεχνολογίας του Κορεάτη κατασκευαστή, τα οποία με ένα update στο λογισμικό της μπαταρίας ή του ηλεκτροκινητήρα θα μπορούσαν να γίνουν πιο αποδοτικά και να προσφέρουν καλύτερη κατανάλωση, αλλά και αυτονομία. Η ίδια λογική αναβάθμισης θα μπορούσε να ισχύσει και στον τομέα της ασφάλειας, με μία αναθεώρηση στους αισθητήρες και τις κάμερες που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο.

2

Αν πρόκειται για τέτοιου είδους αναβαθμίσεις τότε, η λογική της συνδρομής έχει ένα λόγο ύπαρξης και για τον αγοραστή. Εάν όμως μιλάμε για παροχές και εξοπλισμό που μπορεί να έχει ήδη ένα αυτοκίνητο, αλλά να πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει έξτρα για να το ξεκλειδώσει (βλέπε BMW και θερμαινόμενα καθίσματα), τότε σίγουρα πολλοί θα φέρουν αντιρρήσεις.

Τα προγνωστικά κολοσσών πάντως όπως η Stellantis δείχνουν μεγάλα έσοδα χάρη στις συνδρομητικές υπηρεσίες, με το ποσό να ανέρχεται στα 4,3 δις δολάρια ετησίως έως το 2026. Το ίδιο ποσό υπολογίζεται να φτάσει τα 21,5 δις έως το 2030.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...