Τα πάνω κάτω στα αυτοκίνητα αν εκλεγεί ο Trump – Τι υποσχέθηκε στις πετρελαϊκές

Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ζητά 1 δις για την προεκλογική του καμπάνια και υπόσχεται ακύρωση των αυστηρών κανονισμών περί ρύπων.

  • -
  • -

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει μπει σε προεκλογικό ρυθμό και όπως φαίνεται επόμενος του στόχος είναι οι πετρελαϊκές εταιρίες. Τον περασμένο μήνα παρέθεσε δείπνο για στελέχη του κλάδου, στο οποίο τους ρώτησε ποια θα ήθελαν να είναι η πολιτική της κυβέρνησης σε τομείς που τους αφορούν. Τι ζήτησε για αντάλλαγμα; Μία δωρεά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην προεδρική εκστρατεία του. Απλό…

Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι από τον συναλλακτικό τόνο του Trump, αλλά οι εκπρόσωποι είπαν ότι ο πρώην πρόεδρος απλώς είπε ότι συμφέρει τη βιομηχανία πετρελαίου να κερδίσει τις εκλογές και ότι το 1 δις θα αυξήσει τις πιθανότητές του. Βέβαια για σιγουριά, οι πετρελαϊκές έχουν ήδη επενδύσει ένα 8ψήφιο χρηματικό ποσό σε μια εθνική διαφημιστική εκστρατεία ώστε να καταρρίψουν τις νέες «πολιτικές» της κυβέρνησης που τις απειλούν,  όπως οι νέοι στόχοι εκπομπών ρύπων της EPA (US Environmental Protection Agency) για επιβατικά οχήματα.

1

Ο Λευκός Οίκος περιέγραψε τους νέους κανόνες ως τους πιο φιλόδοξους περιορισμούς ρύπων που έχουν υπάρξει ποτέ. Ο Trump είναι από αυτούς που εναντιώνονται στην εν λόγω πολιτική και έχει υποσχεθεί πως θα ακυρώσει τη νομοθεσία τη μέρα που θα αναλάβει ξανά το οβάλ γραφείο.

Δείτε ακόμη: Διάσημη εταιρεία καυσίμων κλείνει 1.000 πρατήρια για βάλει φορτιστές

Αν και κάτι τέτοιο πιθανότατα θα ευχαριστούσε τις πετρελαϊκές, μπορεί να μην αρέσει σε όλους. Η αυτοκινητοβιομηχανία, για παράδειγμα, έχει ταχθεί υπέρ των κανόνων εκπομπών της EPA, ελπίζοντας ότι όλες οι πολιτείες θα συμφωνήσουν, αφού έχει ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αν και η βιομηχανία πετρελαίου είναι αντίθετη στον νέο κανονισμό της EPA, εξακολουθεί να τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά υπό την κυβέρνηση Biden. Πέρυσι παρήγαγε ποσότητες πετρελαίου ρεκόρ, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τα κέρδη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...