Πωλήσεις ηλεκτρικών - Το μεγάλο ψέμα

Ποια είναι η αλήθεια σχετικά με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Ανεβαίνουν, πέφτουν ή μένουν σταθερές; Ποια είναι η πραγματική εικόνα, τελικά;

  • -
  • -

Πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα ακούγονται σχετικά με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μείωση και στροφή του κοινού μακριά από τα οχήματα με μπαταρία.

Ωστόσο, άσχετα από τις αναφορές που μπορεί να γίνονται, η αλήθεια είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Επιπλέον, ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος τρόπος να την βρούμε είναι να κοιτάξουμε τα επίσημα νούμερα των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

mazda-mx-30-fortisi-kalodio-kalwdio-visma-vysma

Ποια είναι η αλήθεια για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλον τον κόσμο;

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια σχετικά με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τους αριθμούς που καταγράφηκαν από τις ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών, αλλά και των plug in hybrid, για τον Μάρτιο του 2024.

Δείτε ακόμα: Υδρογόνο: 14 φορές πιο ακριβό από τα ηλεκτρικά – 31 ευρώ ανά 100 km!

Για τον Μάρτιο του 2024, οι συνολικές πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και των plug in hybrid σε όλον τον κόσμο έφτασαν τις 1,3 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένες κατά 19% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023.

tesla-model3-model-3-fortisi-kalodio-kalwdio-visma-vysma-nacs

Πόσο αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και πόσο των plug in hybrid;

Κοιτάζοντας ξεχωριστά τις δύο κατηγορίες, η αύξηση για τις παγκόσμιες πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων έφτασε το 7% (855.000 αυτοκίνητα). Την ίδια στιγμή, η αύξηση για τις παγκόσμιες πωλήσεις των plug in hybrid έφτασε το εμβληματικό 50% (460.000 αυτοκίνητα)! Έτσι, ο Μάρτιος του 2024 έγινε ο δεύτερος καλύτερος μήνας της ιστορίας με 1.314.687 αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο.

vw-volkswagen-golf-gte-fortisi-kalodio-kalwdio-visma-vysma

Τα παραπάνω νούμερα είχαν αποτέλεσμα να ανέβει σημαντικά το μερίδιο των ηλεκτρικών και των plug in hybrid επί του συνόλου των πωλήσεων, αγγίζοντας το 19%. Με πιο απλά λόγια, 1 στα 5 αυτοκίνητα που πωλούνται σε όλον τον κόσμο, μπαίνει στην πρίζα.

Από αυτό το 19%, το 13% αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά, αφήνοντας το υπόλοιπο 6% για τα plug in hybrid. Το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης των πωλήσεων οφείλεται στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Αύξηση πωλήσεων είχαμε και στην Ευρώπη, απλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις άλλες δύο αγορές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...