Τι είναι αυτές οι παράξενες πινακίδες στη νησίδα της Αττικής Οδού – Τι συμβολίζουν;
Όσοι κινούνται στην Αττική Οδό, θα έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα μια σειρά από πινακίδες που δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος. Ποιος τις έβαλε και γιατί;
- -
- -
Σε όλο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν πινακίδες σήμανσης που πληροφορούν αυτούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για τις ειδικές υποχρεώσεις, περιορισμούς ή απαγορεύσεις, προς τις οποίες πρέπει αυτοί να συμμορφώνονται.
Οι πινακίδες σήμανσης του ΚΟΚ χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και όλοι οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν. Αυτές είναι:
- Aναγγελίας κινδύνoυ (K), δηλωτικές.
- Eπικίνδυνων θέσεων.
- Πρoσβάσεων oδικών κόμβων.
- Pυθμιστικές της κυκλoφoρίας (P), δηλωτικές.
- Πρoτεραιότητας.
- Aπαγoρεύσεων ή περιoρισμών.
- Yπoχρεώσεων.
- Πληρoφoριακές (Π), δηλωτικές.
- Πρoειδoπoιήσεως κατευθύνσεων.
- Aριθμήσεις oδών και χιλιoμετρήσεων.
- Toπωνυμιών.
- Eπιβεβαιώσεων.
- Πρόσθετες
Μπλε πινακίδες στην Αττική Οδό
Οι συγκεκριμένες πινακίδες που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι σε μπλε φόντο και έχουν κάτι παράξενα σχήματα. Βρίσκονται στη νησίδα της Αττικής Οδού, ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και, αρκετοί οδηγοί αναρωτιούνται γιατί έχουν τοποθετηθεί εκεί και τι συμβολίζουν.
Ειδικότερα, τις συναντάμε ανάμεσα στους εξόδους Κηφισίας και Πεντέλης – τουλάχιστον εκεί τις παρατηρήσαμε εμείς. Είναι τοποθετημένες στη νησίδα, πάνω σε μεταλλικές κολώνες και είναι άμεσα ορατές από τους οδηγούς, ειδικά όσοι κινούνται στην αριστερή λωρίδα.
Προς απάντηση όσων απορούν, έχουμε να πούμε πως δεν έχουν καμία σχέση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν αφορούν τους οδηγούς των οχημάτων.
Δείτε ακόμη: Αττική Οδός: Όλες οι κάμερες ταχύτητας της τροχαίας
Εγκαταστάθηκαν από τον ΟΣΕ και αφορούν αποκλειστικά τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, οι πινακίδες αυτές αφορούν την ηλεκτροκίνηση των συρμών. Πιο συγκεκριμένα δείχνουν στους μηχανοδηγούς τις περιοχές των ουδέτερων ζωνών της ηλεκτροκίνησης, καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν ώστε να μην προκληθεί βραχυκύκλωμα όταν ο συρμός διέρχεται από την ουδέτερη ζώνη.