Voyah Free: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νέο premium SUV που έρχεται στην Ελλάδα

Ένα ακόμη SUV μοντέλο από την Κίνα θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες την εμπορική του σταδιοδρομία στη χώρα μας μέσω της Σπανός Α.Ε.

  • -
  • -

H Voyah είναι μια κινέζικη φίρμα που ανήκει στον όμιλο Dongfeng και εδώ και λίγο καιρό έχει ανοίξει τα φτερά κατευθυνόμενη προς την Ευρώπη, ετοιμάζοντας να λανσάρει το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της, το Free, στις αγορές της Νορβηγίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών.

Επταθέσιο ηλεκτρικό SUV με έως 489 ίππους

Το μήκος του Voyah Free ανέρχεται στα 4,9 m, το πλάτος είναι 1,95 m, το ύψος 1,69 m, ενώ το μεταξόνιο φθάνει τα 2,9 m.

To μοντέλο της Voyah είναι τετρακίνητο, έχοντας δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) των οποίων η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 489 ίππους με τη ροπή να φθάνει τα 720 Nm.

Τα πρώτα 0-100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε χρόνο 4,4’’, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 km/h.

Τα ηλεκτρομοτέρ του Free παίρνουν ζωή, από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 106,7 kWh που εξασφαλίζει στο όχημα έως και 500 km αυτονομίας σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, ενώ για την ανάκτηση των «δυνάμεων» της μπαταρίας σε έναν ταχυφορτιστή (100 kW) υπολογίστε 45’ από το 10 έως το 80% της ενέργειας της.

Δείτε ακόμα: Όλες οι κινέζικες φίρμες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Στην καμπίνα, ξεχωρίζουν οι τρεις ψηφιακές οθόνες που εκτείνονται κατά μήκος του ταμπλό, με τους χώρους να είναι από τους καλύτερους στην κλάση των D-SUV, τουλάχιστον, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της κινεζικής φίρμας. Ο χώρος φόρτωσης πάντως έχει όγκο 560 lt, o οποίος δύναται με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων να εκτοξευτεί στα 1.320 lt. Σημειωτέων, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των ηλεκτρικών μοντέλων, έτσι και στο Free υπάρχει ένας ακόμα αποθηκευτικός χώρος όγκου 72 lt στο εμπρός πορτπαγκάζ.

Το νέο premium SUV της Voyah θα ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες την εμπορική του σταδιοδρομία στη χώρα μας, μέσω της Σπανός Α.Ε., σε τιμές που θα ανακοινωθούν, λίαν συντόμως…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...