Honda e:Ny1: Νέα εμπειρία οδήγησης [video]

Η Honda έχει συνδέσει το όνομα της με την καινοτομία και το νέο e:Ny1 εισάγει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και στην κατηγορία των compact SUV, παραδοσιακές αξίες που διέπουν τη μάρκα.

  • -
  • -

Η Honda έχει συνδέσει το όνομα της με την καινοτομία και την τεχνολογία, και σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που οδηγούν τις εξελίξεις. Με το θελκτικό και διαχρονικό σχεδιαστικά «e» η Honda άνοιξε το πρώτο της κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση. Η συνέχεια γράφεται με το e:Ny1, ένα πρακτικό και δυναμικό compact SUV που τοποθετεί τη μάρκα στην καρδιά της πιο δημοφιλούς κατηγορίας. Ακολουθώντας παραδοσιακές αξίες της Honda, έρχεται για να αλλάξει τις ισορροπίες στο segment συνδυάζοντας στοιχεία που μέχρι πρότινος έμοιαζε αδύνατο να ταιριάξουν, καθιστώντας σήμερα την ηλεκτροκίνηση πιο ελκυστική από ποτέ. 

Εκλεπτυσμένα γοητευτικό

Πολλές φορές η αισθητική είναι υποκειμενική, αλλά το e:Ny1 αντικειμενικά καταφέρνει να ξεχωρίζει. Οι λιτές και καθαρές γραμμές του αμαξώματος δημιουργούν μία σφηνοειδή σιλουέτα. Ο εμπρός κοντός πρόβολος και τα αυξημένα μετατρόχια το καθιστούν επιβλητικό, ενώ το τελείωμα της οροφής και τα πίσω παράθυρα του προσδίδουν χαρακτηριστικά από κουπέ μοντέλο. Η εμπρός μάσκα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ η εντυπωσιακή φωτεινή υπογραφή που εκτείνεται από άκρη σε άκρη στο πίσω μέρος, ολοκληρώνει τη μοντέρνα και νεανική του εμφάνιση

Εμπνευσμένο από τη φύση

Εξαρχής, στόχος των ανθρώπων της Honda ήταν να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό, το οποίο θα προσφέρει μία χαλαρωτική αίσθηση και κορυφαίο επίπεδο άνεσης. Συναισθήματα που νιώθεις τη στιγμή που ανοίξεις την πόρτα και περάσεις στην καμπίνα των επιβατών. Οι χρωματισμοί σε προδιαθέτουν ευχάριστα, ενώ η ποιότητα των υλικών μαρτυρά ότι βρίσκεσαι σε ένα premium περιβάλλον. Και φυσικά, απόλυτα σύμφωνο με την digital εποχή που διανύουμε. Η εντυπωσιακή κάθετα τοποθετημένη αφής που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων έχει διάσταση 15,1 ιντσών και δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Χωρίζεται σε τρία τμήματα, συνδυάζοντας την ψηφιακή ιδεολογία με τη σωστή εργονομία, αλλά και την ευκολία στην καθημερινή χρήση. Στο ίδιο πνεύμα ακολουθεί και ο πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών με τη ψηφιακή απεικόνιση, ο οποίος προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση, τα συστήματα υποβοήθησης και την κατανάλωση. 

Κανένας χωροταξικός συμβιβασμός!

Ένα compact SUV επιβάλλεται να διατηρεί την ευελιξία που χρειάζεσαι στην καθημερινότητα, αλλά χωρίς συμβιβασμούς σε χωροταξικό επίπεδο. Και το e:Ny1 συνδυάζει και τα δύο, όντας ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας. Με μήκος σχεδόν 4,4 m είναι ευέλικτο στην πόλη και το παρκάρισμα, ενώ η έξυπνη διάταξη της καμπίνας επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν άφθονο χώρο, και μάλιστα ανεξαρτήτως σειράς στην οποία κάθονται! Ακόμα και όσοι με ύψος που ξεπερνάει το 1,85 m, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να βολευτούν στα πίσω καθίσματα! Σε συνδυασμό με τα 361 ltτου χώρου αποσκευών, το e:Ny1 τοποθετείται στην κορυφή του segment. 

Τεχνολογία αιχμής

Η τεχνογνωσία της Honda την έχει καθιερώσει ως έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως και σήμερα με το e:Ny1 μεταφέρει την εμπειρία της στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Η ιαπωνική μάρκα καταφέρνει να φέρει στην κατηγορία αξίες που παραδοσιακά την χαρακτηρίζουν. Το compact SUV προσφέρει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, προκαλώντας τα έντονα συναισθήματα που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Honda. Αυτό γίνεται εφικτό με τη νέα πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F, η οποία σε συνδυασμό με τα συστήματα κίνησης και του πλαισίου συνδυάζουν την άνεση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Και το μεγάλο μυστικό κρύβεται στο χαμηλό βάρος! Το e:Ny1 είναι το ελαφρύτερο στην κατηγορία, ενώ παράλληλα προσφέρει κορυφαία ακαμψία.

Είναι χαρακτηριστικό, πως το κινητήριο σύνολο που αποτελείται από τη μονάδα μετάδοσης, τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων ζυγίζει μόλις 77,4 kg! Είναι τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπή. Η αυξημένη ισχύ και το χαμηλό βάρος χαρίζουν στο e:Ny1 εντυπωσιακές επιδόσεις, με το 0-100 km/h να πραγματοποιείται σε μόλις 7,6 sec! Και μάλιστα, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε μειωμένη αυτονομία. Με το ιαπωνικό SUV μπορείς να καλύψεις περισσότερα από 412 km με μία φόρτιση, με τη μπαταρία των 68,8 kWh να χρειάζεται μόλις 11 λεπτά για να ανακτήσει 100 km. Μάλιστα, σε οικιακό φορτιστή απαιτούνται μόλις 6 ώρες για να γεμίσει η μπαταρία πλήρως, ενώ σε ταχυφορτιστή DC 45 λεπτά είναι αρκετά για φορτίσει από το 10% έως το 80%.  

Διττός χαρακτήρας

Ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι του e:Ny1 είναι πως αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο χωρίς περιορισμούς. Ταιριάζει και μπορεί να συμβαδίσει σε κάθε είδους συνθήκη και στις ανάγκες σου. Στο εσωτερικό του θα απολαύσεις τις καθημερινές σου μετακινήσεις στον αστικό κύκλο σε ένα απόλυτα ήσυχο και άνετο περιβάλλον, αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Όμως, αν αποφασίσεις να κινηθείς σε πιο γρήγορο ρυθμό, το e:Ny1 θα φροντίσει να σου προσφέρει στιγμές ευχαρίστησης. Θα σου εμπνεύσει ασφάλεια και σιγουριά, ενώ θα σε εξιτάρει με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, δίνοντας μία νέα διάσταση στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αφού διατηρεί στο ακέραιο τη σπορ αίσθηση που παραδοσιακά διακρίνει τα μοντέλα της Honda. 

Καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση ελκυστική!

Η Honda έχει καθιερωθεί για τις καινοτόμες τεχνολογίες και με το e:Ny1 προσφέρει μία ολοκληρωμένη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση. Το compact SUV της ιαπωνικής μάρκας επιδεικνύει σήμερα, πως θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον… Και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να το αποκτήσεις. Με το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" αλλά και την προσφορά 6.000 € της Honda, μπορείς να το κάνεις δικό σου μόλις με 39.900 €! Και σήμερα με το χρηματοδοτικό προγράμμμα Honda Dream offers είναι εφικτό να κάνεις την είσοδο σου στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τον τον ιδανικό τρόπο. Με σταθερό επιτόκιο μόλις 2,9 % και ευέλικτη πληρωμή, αλλά και 5 χρόνια δωρεάν service! Απολαμβάνοντας έτσι τις αρετές που προσφέρει το e:Ny1, οι οποίες συνδυάζονται με ένα υπερπλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης, εκτοξεύοντας παράλληλα το δείκτη τιμής/αξίας. Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Honda για να μάθεις περισσότερα για το νέο e:Ny1 και μη χάσεις την ευκαιρία να το δεις από κοντά σε έναν από τους αντιπροσώπους της Honda δίπλα σου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...