Η Κίνα διαλύει τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη - Αυτές είναι οι νέες μπαταρίες που φέρνει το 2026

Σε συνέδριο ενεργειακής τεχνολογίας ανακοινώθηκε η είδηση βόμβα, που θέλει από μεγάλο κατασκευαστή οχημάτων να ρίχνει στην αγορά έως το 2026 μπαταρίες στερεάς κατάστασης!

  • -
  • -

Η κινεζική SAIC Motor είναι ένα βήμα πριν προχωρήσει στην μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης το αργότερο, έως το 2026! Σε περίπτωση που η είδηση επιβεβαιωθεί τότε ο κολοσσός από την Κίνα ανατρέπει τα πάντα στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων αποκτώντας ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού!

Στην παραγωγή σε δυο φάσεις

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης ή solid state batteries υπόσχονται να λύσουν ουσιαστικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι μικρές και σαφώς πιο ελαφριές σε μέγεθος συγκριτικά με τις ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα, είναι ταχύτατες ως προς τη φόρτιση τους, με πολύ μεγάλη αυτονομία, μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα και ελάχιστες πιθανότητες ανάφλεξης.

Αποτελούν με πιο απλά λόγια το ιερό δισκοπότηρο της τεχνολογίας μπαταριών και σύντομα, θα πάρουν τη θέση τους σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Ο κινεζικός όμιλος SAIC Motor, στην ομπρέλα του οποίου ανήκουν μεταξύ άλλων οι IM, Maxus, MG, Rising Auto, Roewe, Baojun, Wuling, Hongyan, Sunwin κ.α., ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης έως το 2026.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στους μετόχους της, στο πρόσφατο συνέδριο ενεργειακής τεχνολογίας που πραγματοποίησε το Group, ότι θα ξεκινήσει να εφοδιάζει τα αυτοκίνητα της με αυτήν την τεχνολογία από τα τέλη του επόμενου έτους.

Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει με τις μπαταρίες «ημι-στερεάς κατάστασης», οι οποίες θα χρησιμοποιούν ελάχιστο «υγρό ηλεκτρολύτη» και θα ακολουθήσουν, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Δείτε ακόμα: Το επόμενο στάδιο για τις μπαταρίες

Οι πρώτες, θα εφοδιάσουν την πλειονότητα των υβριδικών και plug-in hybrid μοντέλων του ομίλου και από τα μέσα του 2026 και μετά, οι κορυφαίες στερεάς κατάστασης, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου SAIC!

Οι Κινέζοι φαίνεται πως κερδίζουν στο νήμα τον ανταγωνισμό και κυρίως την Toyota, η οποία εδώ και καιρό εξελίσσει ένα πρωτότυπο όχημα με μπαταρίες στερεάς κατάστασης, ωστόσο, δεν αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή τους μαζικά μέχρι το 2030.

Εάν οι προβλέψεις του SAIC Group υλοποιηθούν και στην πράξη, τότε η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκτήσει ένα ακόμη τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των δυτικών κατασκευαστών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με απρόβλεπτες συνέπειες για τους τελευταίους οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση ευρισκόμενοι για τα καλά στα σχοινιά…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...