Ελλάδα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο στο καράβι - Ποια ναυτιλιακή το κάνει;

Περισσότερα ευρώ χρεώνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα plug in hybrid μία ακτοπλοϊκή εταιρεία, δίνοντας συνέχεια στην αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων.

  • -
  • -

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας για όριο φόρτισης 40% στα ηλεκτρικά και plug in hybrid αυτοκίνητα, αλλά και για όριο 50% στα αυτοκίνητα υγραερίου και φυσικού αερίου, έφερε μεγάλη αναστάτωση στις μετακινήσεις.

Τώρα, μία ακτοπλοϊκή εταιρεία προχωρά στο επόμενο βήμα, με πιθανή επίπτωση την αύξηση της αναστάτωσης, καθώς αποφάσισε να χρεώνει ακριβότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα plug in hybrid.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8f999222343b9b30ebe08b35b53d4bd8.jpgfast-ferries

Στο πρόβλημα του 40% για τα ηλεκτρικά, έρχεται να προστεθεί το ακριβότερο εισιτήριο

Αυτό σημαίνει πως ο οδηγός ενός αυτοκινήτου μηδενικών ή πολύ χαμηλών ρύπων, καλείται να πληρώσει περισσότερα χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να μεριμνήσει ώστε να φτάσει στο καράβι με την μπαταρία φορτισμένη μέχρι 40%.

Δείτε ακόμα: Ραφήνα: Καπετάνιος διώχνει ηλεκτρικό και πενταμελή οικογένεια από καράβι - Τι μας είπε ο οδηγός;

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής αιτιολογία για αυτήν την απόφαση από την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Βέβαια, η εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να απολογηθεί γι’ αυτό, καθώς μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα για την εμπορική της πολιτική.

fast-ferries-rafina-naxos-ilektriko

Πόσα ευρώ παραπάνω χρεώνεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα πλοία της Fast Ferries;

Για να δούμε την διαφορά στην τιμή χρέωσης των ηλεκτρικών και plug in hybrid αυτοκινήτων μπήκαμε στο site της Fast Ferries. Επιλέγοντας τυχαία το δρομολόγιο Ραφήνα – Νάξος, με ημερομηνία μετάβασης στις 17 Ιουνίου και επιστροφής στις 27 Ιουνίου, παρατηρήσαμε ότι η επιβάρυνση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα plug in hybrid ήταν 10 ευρώ σε κάθε δρομολόγιο.

fast-ferries-naxos-rafina-ilektriko

Με απλά λόγια, ο χρήστης ενός αυτοκινήτου "καθαρής ενέργειας", θα κληθεί να πληρώσει 20 ευρώ περισσότερα για να πάει από την Ραφήνα στη Νάξο και να επιστρέψει.

Ενώ η προώθηση της ηλεκτροκίνησης σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι στην κορυφή της ατζέντας, περιπτώσεις όπως η παραπάνω περνάνε το αντίθετο μήνυμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...