Ποτέ έρχεται Ελλάδα το νέο Citroen C3 – Δες τους κινητήρες

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει το κοινό την άφιξη του ολοκαίνουργιου C3 στην αγορά, το οποίο θα προσφέρεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και ως ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Το νέο Citroen C3 έρχεται με αναβαθμισμένες όλες τις πτυχές του, μια πολύ ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση και στυλ που θυμίζει μικρό crossover πόλης. Αρχικά το γνωρίσαμε ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το όνομα ë-C3, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Κάτι ακόμη πιο βασικό όμως είναι το πότε θα έρθει στην ελληνική αγορά. Όπως μας είπε λοιπόν ο Έλληνας αντιπρόσωπος, το νέο C3 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το Σεπτέμβριο τόσο ως θερμικό, αλλά και ως ηλεκτρικό.

1

Η πρώτη έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα δούμε στην Ελλάδα είναι αυτή με τον γνωστό τρικύλινδρο turbo βενζίνης 1.2 PureTech σε αμιγώς θερμική μορφή με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και απόδοση 100 ίππους. Αργότερα θα ακολουθήσει και η νέα ήπια υβριδική έκδοση αντίστοιχης ιπποδύναμης, η οποία θα χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων e-DCS6.

2

Επιστρέφοντας όμως στα C3 που θα έρθουν πρώτα στη χώρα μας, η δεύτερη έκδοση που θα δούμε το Σεπτέμβριο είναι η αυτή του αμιγώς ηλεκτρικού ë-C3 με μπαταρία χωρητικότητας 44 kWh, η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία που αγγίζει τα 320 km. Θα φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων στον εμπρός άξονα ο οποίος θα επιτρέπει στο γαλλικό μοντέλο να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε περίπου 11 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 135 km/h.

3

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι εκδόσεις εξοπλισμού θα είναι δύο, You και Max. Η εισαγωγική έκδοση You θα διατίθεται με υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού όπως εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, Ανάρτηση Citroën Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, σύστημα Active Safety Brake, το νέο σύστημα Citroën Head Up Display, την εφαρμογή My Citroen Play με Smartphone Station για τη μετατροπή του κινητού του οδηγού σε infotainment, αυτόματα φώτα, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, cruise control και 6 αερόσακους.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C5 Aircross 1.2 Hybrid e-DCS6 136 PS

Η κορυφαία έκδοση Max διαθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 17”, οροφή Bi-Ton, διακοσμητικές μπάρες οροφής, προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών, καθίσματα Citroën Advanced Comfort, LED πίσω φωτιστικά σώματα, φιμέ τζάμια, αυτόματο κλιματισμό, πλοήγηση με 3D απεικόνιση, σύστημα ασύρματης φόρτισης smarthphone και κάμερα οπισθοπορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...