Αυτό είναι το τελευταίο diesel supermini στην Ελλάδα - Καταργήθηκαν όλα

Ένα diesel supermini ήταν η επιλογή πάρα πολλών στην Ελλάδα, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, όμως όχι πια. Σήμερα υπάρχουν μόνο δύο μοντέλα και σύντομα θα μείνει μόνο ένα.

  • -
  • -

Το diesel ήταν για πολλά χρόνια απαγορευμένο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο νόμος που το επέτρεψε ψηφίστηκε στις 9 Νοεμβρίου του 2011, με πολλούς αγοραστές να το επιλέγουν τα επόμενα χρόνια.

Αν και το diesel αγαπήθηκε πολύ ως καύσιμο στην Ελλάδα, λόγω μειωμένης κατανάλωσης, αυξημένης ροπής και καλύτερης αξιοπιστίας, πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες του γυρίζουν την πλάτη, μία πορεία που ξεκίνησε μετά το dieselgate, το σκάνδαλο ρύπων που ήρθε στην επιφάνεια το 2015.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bfedcceeb0eb2c8ae661813093706656.jpg

Σήμερα υπάρχουν μόνο δύο diesel supermini

Η κατηγορία Β, δηλαδή εκείνη των supermini, είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής στην Ελλάδα μετά τα B-SUV. Στα supermini σήμερα υπάρχουν μόνο δύο μοντέλα με diesel κινητήρα, όμως σύντομα θα μείνει μόνο ένα.

Δείτε ακόμα: Το καύσιμο που δεν αγοράζει κανείς στην Ελλάδα - Δεν είναι το diesel

Πρόκειται για μία αλλαγή που δείχνει ξεκάθαρα πώς μεταβάλλεται σταδιακά η αγορά, αλλά και τον τρόπο που επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις περί απομάκρυνσης των κατασκευαστών αυτοκινήτου από το diesel.

Σύντομα θα υπάρχει μόνο ένα diesel supermini στην Ελλάδα

Τα μοναδικά δύο supermini που έρχονται με diesel κινητήρα σήμερα είναι τα Renault Clio και Citroen C3. Ωστόσο, η Citroen έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την ολοκαίνουρια γενιά του supermini της.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/07cf6c955e53404cfed5ceb73d3a3a3d.jpg

Το νέο Citroen C3 θα προσφέρεται με τρεις επιλογές καυσίμου στην Ελλάδα. Θα έρχεται ως αμιγώς ηλεκτρικό με την ονομασία e-C3, ως κλασικό βενζινοκίνητο, αλλά και με ήπια υβριδικό σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει diesel επιλογή.

Μόλις έρθει το νέο Citroen C3 στην Ελλάδα (πατήστε εδώ για να δείτε πότε θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους η νέα γενιά του μοντέλου), το μοναδικό diesel supermini θα είναι το Renault Clio. Για πόσο ακόμα, όμως;

`https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ef4b161b3da54c9998f4df78c117c97a.jpg

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...