Η πινακίδα που μπερδεύει τους οδηγούς στην Ελλάδα- Έχει πρόστιμο 80 ευρώ

Φαινομενικά μπορεί να απλή, ωστόσο, οι περισσότεροι οδηγοί αγνοούν την ερμηνεία της.

  • -
  • -

Οι ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας τοποθετούνται στους δρόμους για να ενημερώνουν τους οδηγούς για τις υποχρεώσεις, τους περιορισμούς ή τις απαγορεύσεις που ισχύουν σύμφωνα πάντα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Η πινακίδα που αγνοούν πολλοί την ερμηνεία της

Σίγουρα, όλοι οι οδηγοί κάποια στιγμή, θα έχουν δει στο οδικό δίκτυο την εν λόγω πινακίδα. Φαινομενικά, ίσως να είναι και «απλή». Φαίνεται όμως ότι είναι από τις λιγότερο γνωστές ως προς την ερμηνεία τους πινακίδες, με αποτέλεσμα, να μπερδεύει τους οδηγούς οι οποίοι τείνουν να την αγνοούν, κάτι που πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί, ενδέχεται να βλάψει και οικονομικά την τσέπη τους.

Μία από τις σημαντικότερες πινακίδες για την οδική ασφάλεια είναι η ρυθμιστική πινακίδα P-30, σύμφωνα με την οποία «απαγoρεύεται τo πρoσπέρασμα μηχανoκίνητων oχημάτων πλην των δίτρoχων μoτoσικλετών χωρίς κάνιστρο».

Μάλιστα, το τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος που έχει επιβληθεί με την εν λόγω πινακίδα σηματοδοτεί μια παρόμοια ασπρόμαυρη πινακίδα με μια διαγώνια γραμμή στη μέση, η P-38.

Υπενθυμίζεται, ότι μια παρόμοια πινακίδα, η P-31 που αντί για κόκκινο αυτοκίνητο δείχνει κόκκινο φορτηγό σημαίνει ότι απαγορεύεται στoυς oδηγoύς φoρτηγών αυτoκινήτων, μέγιστoυ επιτρεπόμενoυ βάρoυς πoυ υπερβαίνει τoυς 3,5 τόννoυς, να πρoσπερνoύν άλλα oχήματα.

Το πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται στις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τις ρυθμιστικές πινακίδες P-30 ή Ρ-31 ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Η παράβαση του ΚΟΚ με το μεγαλύτερο πρόστιμο στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα

Καλό θα είναι λοιπόν οι παλαιότεροι οδηγοί να φρεσκάρουν συχνά πυκνά τις γνώσεις τους πάνω στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και φυσικά οι νεότεροι να εμπεδώσουν καλά τις πινακίδες οδικής σήμανσης, δεδομένου ότι αποτελούν ένα από τα κατεξοχήν μέσα ρύθμισης της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...