2 μισθοί δώρο από μεγάλη πετρελαϊκή στην Ελλάδα - Δείτε πόσα χρήματα δίνει

Οι 1.429 εργαζόμενοι επιβραβεύονται για την προσφορά τους στην εταιρεία, λαμβάνοντας μπόνους, που αντιστοιχεί περίπου σε δυο μηνιαίους μισθούς!

  • -
  • -

Τη διανομή ως 8 εκατ. ευρώ από τα κέρδη χρήσης 2023 (786,6 εκατ. ευρώ) σε εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. και ανώτατα διευθυντικά στελέχη θα εγκρίνουν οι μέτοχοι της Motor Oil στις 19 Ιουνίου.

Πέραν όμως των κερδών που θα «μοιραστούν» στους υψηλά ιστάμενους του ομίλου, η Motor Oil, προχώρησε και σε μια ακόμη κίνηση διπλασιάζοντας φέτος το ποσό της επιβράβευσης που προτείνει στους μετόχους για να λάβουν οι 1.429 εργαζόμενοι της!

Δυο μηνιαίοι μισθοί έξτρα

Από 6,2 εκατ. ευρώ που μοιράστηκαν πέρσι οι 1.386 εργαζόμενοι, φέτος, το ποσό αυτό διπλασιάζεται σε 12 εκατ. ευρώ για τους 1.429 εργαζόμενους, bonus, που αντιστοιχεί ουσιαστικά σε δύο μηνιαίους μισθούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα σχόλια της διοίκησης ενόψει της Γενικής Συνέλευσης «το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεκτιμώντας την κερδοφορία της χρήσης 2023 η οποία διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλά, και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, προτείνει στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει τη διανομή συνολικού ποσού μέχρι 12 εκατ. ευρώ μέσω της διάθεσης κερδών χρήσης 2023 στο Προσωπικό (αριθμός απασχολουμένων: 1.429 άτομα) ως ανταμοιβή για τη συνεισφορά του στην επίτευξη της κερδοφορίας της χρήσης 2023. Το προτεινόμενο ποσό των 12 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί περίπου σε δύο μηνιαίες μισθοδοσίες».

Δείτε ακόμα: Τεράστιο bonus από τη Ferrari στους εργαζόμενους της

Αντίστοιχες πρακτικές, ακολουθούν και πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, όπως η Ferrari, η Lamborghini, η Porsche, η Mercedes-Benz κ.α., δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη συμπαράστασή τους «κόπους» και τον ιδρώτα των εργαζομένων τους.   

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...