Τέλος οι στροφές στην Πελοπόννησο - Δείτε σε ποια παραλιακή φτιάχνουν νέο δρόμο

Ο υφιστάμενος δρόμος με τις στροφές που περνάει μέσα από τον δημοφιλή οικισμό θα καταργηθεί. Από το 2026, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο οδικό δίκτυο.

  • -
  • -

Τη σύμβαση για την κατασκευή ενός σπουδαίου έργου για την περιοχή της Μεσσηνίας, το οποίο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, χαρακτήρισε «εθνικού επιπέδου», υπέγραψαν ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Πρόκειται για τη βελτίωση τμήματος - μήκους 3,5 χλμ. - της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος - μήκους 4,2 χλμ. - για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας. Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού, δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη.

gialova

Το έργο προϋπολογισμού 37,4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, με ανάδοχο την εταιρία «Ιntrakat».

Ολοκαίνουριος δρόμος 4,2 χλμ

Η παράκαμψη στη Γιάλοβα της Μεσσηνίας, μήκους 4,2 χιλιομέτρων, θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις. Θα διευκολύνει την διέλευση, ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γιάλοβας.

gialova

Με την παράκαμψη, όσο και με τη βελτίωση του τμήματος της υφιστάμενης 9ης Εθνικής Οδού, που περιλαμβάνονται στη σύμβαση, αναβαθμίζεται το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος, καθώς βελτιώνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και το πλάτος της οδού, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των ατυχημάτων στην οδό.

Δείτε ακόμη: Η νέα δίδυμη σήραγγα της Ελλάδας – Έχει μήκος 2.200 μέτρα

Η σύμβαση προβλέπει και συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμό, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.ά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...