Ο χειρότερος δρόμος της Αττικής – Ουρές χιλιομέτρων για 5 μήνες!

Οι δρόμοι της Αττικής ασφυκτιούν καθημερινά. Ωστόσο, υπάρχει μια κεντρική οδική αρτηρία που είναι δεδομένο ότι για τους επόμενους 5 μήνες… θα είναι απροσπέλαστη!

  • -
  • -

Όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει μποτιλιάρισμα και ουρές… χιλιομέτρων. Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι το ακραίο αυτό φαινόμενο, θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι, τουλάχιστον, λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ένας υποθαλάσσιος αγωγός…

Στην περιοχή, από τις αρχές Μαρτίου, οι οδηγοί βιώνουν καθημερινά σκηνές σκληρού ροκ στους δρόμους, με πρωτοφανείς καθυστερήσεις εξαιτίας εργασιών που λαμβάνουν χώρα για τη διασύνδεση του υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτροδότησης της Αττικής με την Κρήτη!

Ο αγωγός θα περάσει κάτω από το οδόστρωμα προκειμένου να φτάσει στην Πάχη Μεγάρων και από εκεί να «οδηγηθεί» υποθαλάσσια έως την Κρήτη. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται μόνο μία λωρίδα στο ύψος του Ασπροπύργου για όλα τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή η οποία ως γνωστών διαθέτει και πάμπολλα βαρέα οχήματα που καλούνται να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των μεγάλων βιομηχανιών που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο οδικός άξονας λεωφόρου Αθηνών – εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου, είναι ο πρώτος που πληρώνει το βαρύ τίμημα των έργων με την συμφόρηση τις πρωινές ώρες αιχμής να χτυπάει κόκκινο και την ουρά των οχημάτων να φτάνει από τα διυλιστήρια του Σκαραμαγκά μέχρι το παλατάκι του Χαϊδαρίου.

Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η ουρά των οχημάτων ξεκινάει από το σημείο των έργων στην περιοχή της Ελευσίνας και να φτάνει μέχρι το γεωπονικό πανεπιστήμιο των Αθηνών στο ύψος της οδού Σπύρου Πάτση στο κέντρο της Αθήνας!

Μάλιστα, έχει καταγραφεί μποτιλιάρισμα μήκους 19 χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να χρειάζονται περισσότερες από 2 ώρες για να φτάσουν από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Ελευσίνα!

Δείτε ακόμα: Τι είναι η περίφημη "Παράκαμψη της Αττικής"

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονήσει το τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα προς τέλη Αυγούστου (διάρκειας 5 μηνών)…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...