Το νέο SUV με τους 261 ίππους - Καίει 1,2 lt βενζίνης στα 100 km

Πλέον ο συνδυασμός ενός μεγάλου SUV αμαξώματος με κατανάλωση που παραπέμπει σε «παπί» δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Στην εν λόγω κατηγορία εντάσσεται και το παρακάτω μοντέλο που έφτασε στη χώρα μας.

  • -
  • -

Η υβριδική τεχνολογία είναι αυτή που έχει μετατρέψει ευμεγέθη οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών από διψασμένα θηρία, σε λιτοδίαιτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Αυτό ισχύει και για τα ήπια και πλήρως υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά κυρίως τα plug-in hybrid είναι που αποδίδουν αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα κατανάλωσης.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το SUV που θα δείτε παρακάτω, το οποίο μόλις κατέφθασε στη χώρα μας. Μάλιστα δεν είναι μόνο αυτό νεοσύστατο στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η εταιρία που το κατασκευάζει. Όπως και πολλά άλλα νέα μοντέλα που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, έτσι κι αυτό προέρχεται από την Κίνα και αποτελεί δημιούργημα της Lynk & Co. Πρόκειται για το Lynk & Co 01, ένα μέλος της C-SUV κατηγορίας που έρχεται με πλούσιο εξοπλισμό, αποδοτικό κινητήριο σύνολο και τιμή 49.900 €.

1

Χρησιμοποιεί ένα plug-in hybrid σύνολο με συνδυαστική ισχύ 261 ίππων, το οποίο αποτελείται από ένα 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.500 κυβικών με απόδοση 180 ίππους και 265 Nm και ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 17,6 kWh, η οποία δύναται να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο όχημα έως 75 km. Η δε ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση του οχήματος, τα πρώτα 0-100 km/h από στάση έρχονται σε χρόνο 8’’, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h. Και όλα αυτά όταν η μέση κατανάλωση με τη μπαταρία πλήρως φορτισμένη μπορεί να μην ξεπεράσει τα 1,2 lt/100km και οι εκπομπές τα 27 g/km.

Δείτε ακόμη: Ποιο B-SUV στην Ελλάδα έχει 0% τόκο; Κοστίζει 21.150 ευρώ!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για νέο κινεζικό μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...