Θεσσαλονίκη: Το λεωφορείο που λατρεύουν Γερμανοί και Ισραηλινοί – Τι σημαίνει το 50;

Το συγκεκριμένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ εκτελεί ένα ιδιαίτερο δρομολόγιο στη Θεσσαλονίκη. Γιατί όμως εκδηλώνει συναισθήματα θαυμασμού και τι σημαίνει το 50 στη γραμμή;

  • -
  • -

Φτερά....στις ρόδες του έχει βάλει το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που είναι ντυμένο διαφορετικά από όλα τα άλλα και εκτελεί την Πολιτιστική Γραμμή 50 του οργανισμού. O αριθμός του δηλώνει τα ακριβή λεπτά που χρειάζονται ώστε αυτό να ξεναγήσει τους επισκέπτες στην πόλη σε όλα τα σημαντικά μνημεία. Οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, αλλά εκδηλώνουν και συναισθήματα θαυμασμού και χαράς σε όλη τη διαδρομή, ιδίως όταν αυτό παίρνει τη στροφή στην Πορτάρα και κατευθύνεται προς την πλατεία Αναργύρων.

leoforeio

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΟΑΣΘ, στο πρώτο 4μηνο του έτους  καταγράφονται περισσότεροι κατά 15,84% οι επιβάτες της Πολιτιστικής Γραμμής 50 του οργανισμού, φθάνοντας τους 5.125.

Μεταξύ των χρηστών της Γραμμής 50 του ΟΑΣΘ, οι περισσότεροι είναι Γερμανοί και ακολουθούν οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι. Επίσης, αρκετοί είναι Σέρβοι, Τούρκοι και Κοσοβάροι, αλλά και Ισραηλινοί, οι οποίοι τουλάχιστον πριν τον πόλεμο όχι μόνο εμπιστεύονταν τη γραμμή, αλλά αποτελούσαν και από τους ένθερμους υποστηρικτές της.

Ποια είναι η διαδρομή της Γραμμής 50

Η Πολιτιστική Γραμμή 50 του ΟΑΣΘ, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να δουν μέσα από μια...βόλτα τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2009, με μια διακοπή στη διάρκεια της καραντίνας. Σε αυτά τα 12 χρόνια την έχουν χρησιμοποιήσει χιλιάδες επιβάτες από την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη και οι ξένοι ενθουσιάζονται με όλα τα μνημεία, ωστόσο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου, αλλά και για την Άνω Πόλη.

leoforeio

Η διαδρομή αρχίζει από τον Λευκό Πύργο, περνά από τα δύο Μουσεία, Αρχαιολογικό και Βυζαντινού Πολιτισμού, συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλέριου και την Αγία Σοφία, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, τον Άγιο Δημήτριο, την Άνω Πόλη.

Στη διάρκεια της διαδρομής γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ ο συνοδός, που δεν είναι ξεναγός, δίνει με χαρά πρόσθετες πληροφορίες στους επιβάτες, με τους ξένους να θέλουν να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται για τα μνημεία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

leoforeio

Δείτε ακόμη: Ο νέος μεγάλος δρόμος της Θεσσαλονίκης - Πού θα τον φτιάξουν;

Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά και σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, κατά το θερινό ωράριο, το πρώτο δρομολόγιο υπολογίζεται ότι θα αναχωρεί στις 10 το πρωί και το τελευταίο στις 16.30, με ενδιάμεσα δρομολόγια στις 11.00, 12.00, 13.00, 14.30 και 15.30. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 το μειωμένο, ενώ ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...