Lexus LBX: Η premium προσέγγιση στα B-SUV

Με το LBX η Lexus ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, ανεβάζοντας τον πήχη στην κατηγορία των premium B-SUV.

  • -
  • -

Το όνομα της Lexus είναι συνώνυμο με την πολυτέλεια και το κύρος. Μέχρι σήμερα η ιαπωνική εταιρεία πρωταγωνιστούσε στις premium κατηγορίες, με το brand να προσφέρει ένα υψηλό προφίλ. Με το νέο LBX η ιαπωνική φίρμα κάνει μία πραγματική επανάσταση, αφού πραγματοποιεί την είσοδο της στην δημοφιλή κατηγορία των B-SUV. Το θελκτικό crossover είναι ένα μοντέλο που έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί σύμφωνα με τις ανάγκες των ευρωπαίων. Και έχει ξεκάθαρο στόχο να κάνει προσιτή την premium αισθητική και ποιότητα που συνοδεύει τα μοντέλα της Lexus σε πολύ μεγαλύτερο εύρος του αγοραστικού κοινού. Τι φέρνει, λοιπόν, το νέο LBX στην κατηγορία των B-SUV και με ποιο τρόπο θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού στο segment; 

Premium casual

Όταν οι σχεδιαστές της Lexus τράβηξαν τις πρώτες γραμμές στο σχεδιαστήριο της ιαπωνικής μάρκας, στόχος ήταν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο μοντέρνας αισθητικής, το οποίο θα γοητεύσει το νεανικό κοινό, έχοντας έντονο το στοιχείο του lifestyle. Το LBX δεν είναι ένα μοντέλο που απλά θα φροντίσει για τις μετακινήσεις σου. Στόχος είναι να καταστήσει την πολυτέλεια μέρος της καθημερινότητας σου. Και η σχεδίαση του αμαξώματος εκφράζει το κύρος που συνοδεύει κάθε μοντέλο της Lexus. Οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος και το μεγάλο εμπρός καπό του χαρίζουν δυναμισμό. Το σχετικά αυξημένο πλάτος, αλλά και οι «φουσκωμένοι» θόλοι που κρύβουν τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου, το καθιστούν μυώδες. Το εμπρός μέρος είναι αντίστοιχα επιβλητικό, με τη μεγάλη μάσκα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, να δανείζονται στοιχεία από το πρωτότυπο LF-S που είχε αποκαλυφθεί το 2003. Πίσω ξεχωρίζει η ενιαία λωρίδα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα, σήμα κατατεθέν της Lexus σήμερα, και ουσιαστικά συμπληρώνει την εκλεπτυσμένη εικόνα του. 

Η πολυτέλεια στην καθημερινότητα σου…

Όσοι έχουν βρεθεί στο εσωτερικό ενός μοντέλου της Lexus, είναι δεδομένο πως έχουν βιώσει τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η καμπίνα των επιβατών. Η κορυφαία ποιότητα της κατασκευής και ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια, είναι στοιχεία που αποτελούν μέρος της φιλοσοφίας της ιαπωνικής μάρκας. Και αυτές οι αξίες μεταφέρονται ακέραιες στο νέο LBX. Το φινίρισμα, η συναρμογή, αλλά και η ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή των υλικών, είναι στοιχεία που του χαρίζουν μία αίσθηση μεγαλοπρέπειας.

Από τη στιγμή που θα βρεθείς στο εσωτερικό του θα γοητευθείς από την πολυτέλεια, ενώ θα νιώσεις το απόλυτο επίπεδο άνεσης. Η σχεδιαστική απλότητα που χαρακτηρίζει την καμπίνα «παντρεύεται» ιδανικά με τις προσταγές της ψηφιακής εποχής. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων σε διάσταση 7’’ ή 12,3’’ ξεχωρίζει μπροστά από τον οδηγό, ενώ η κεντρική οθόνης αφής των 9,8’’ κεντρίζει αμέσως το βλέμμα όταν περάσεις στο εσωτερικό. Η αρχιτεκτονική της καμπίνας αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο LexusTazuna, η οποία ήθελε όλα τα απαραίτητα χειριστήρια να είναι ελαφρώς στραμμένα προς την πλευρά του οδηγού. Στοιχείο που ενισχύει την οδηγοκεντρική αίσθηση που έχεις πίσω από το τιμόνι του. Επιπλέον, υψηλός βαθμός ευρυχωρίας που το διακρίνει αυξάνει περαιτέρω το επίπεδο άνεσης για όσους σε ακολουθήσουν στο ταξίδι ή στην καθημερινότητα. 

Τεχνολογίες αντάξιες της Lexus

Η κορυφαία αισθητική, η αριστοτεχνική κατασκευή και ο αέρας πολυτέλειας στο εσωτερικό του LBX συνδυάζοντας με τις νεότερες τεχνολογίες που έχει σήμερα στη διάθεσης της η Lexus. τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων Lexus Link Connect προσφέρει υπηρεσίες cloud και μπορεί να προγραμματίσει το ταξίδι σου με πληροφορίες που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο. Ο φωνητικός βοηθός που ακούει στην εντολή «Hey Lexus» εκτελεί ό,τι και αν ζητήσεις εσύ, αλλά και οι πίσω επιβάτες, ενώ είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, προσφέροντας μία απόλυτα συνδεδεμένη εμπειρία. Η συμβίωση με το LBX δεν είναι μόνο απόλυτα ψηφιακή, αλλά και σύμφωνη με τα υψηλά στάνταρ ασφάλειας της Lexus. Η νεότερη γενιά της ομπρέλας Lexus Safety System + είναι υπερπλήρης και η συντριπτική πλειονότητα των συστημάτων περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Κάτι που ισχύει και για τη μεγάλη οθόνη αφής των 9,8 ιντσών με το σύστημα πολυμέσων, τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμός με λειτουργία καθαρισμού της ατμόσφαιρας και απομακρυσμένη ρύθμιση, τις 17άρες ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμη. 

Σε νέα πλατφόρμα και αποκλειστικά υβριδικό!

Για την είσοδο της στην κατηγορία των B-SUV, η Lexus επέλεξε μία νέα εκδοχή της πλατφόρμας GA-B, η οποία και εξελίχθηκε για να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του LBX. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι μικροί πρόβολοι, τα φαρδιά μετατρόχια και το χαμηλό κέντρο βάρους, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα, του χαρίζουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Όσο εκλεπτυσμένη και αθλητική είναι η εμφάνιση του, άλλο τόσο σπορ είναι η οδική του συμπεριφορά. Στοιχείο που αναμφίβολα θα ενθουσιάσει το νεανικό κοινό, και όχι μόνο! Με δεδομένη τη στροφή της Lexus προς τις πράσινες τεχνολογίες που αναδεικνύει το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της, το LBX προσφέρεται αποκλειστικά με ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο. Αποτελείται από έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.500 cc, ο οποίος ενισχύεται με την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική τους λειτουργία έχει σαν αποτέλεσμα 136 ίππους, με τη μετάδοση της κίνησης να γίνεται μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT. Η συγκεκριμένη επιλογή εκτοξεύει το επίπεδο άνεσης στην καθημερινότητα, αλλά και την αποδοτικότητα του συνόλου.

H οικονομία καυσίμου είναι εξαιρετική, αφού χρειάζεται μόλις 4,3 lt/100 km, την ώρα που τα 115 g/km εκπομπών CO2, το απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και του χαρίζουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο! Και όλα αυτά, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις, κάτι που μαρτυρούν και τα μόλις 9,2 sec που χρειάζονται για τα πρώτα 100 km/h από στάση. Για όσους αναζητούν την περιπέτεια και είναι λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης, το LBX διατίθεται και σε τετρακίνητη εκδοχή! Σε αυτή την περίπτωση, το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης E-Four λειτουργεί με την συνδρομή ενός ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, που μεταφέρει τη ροπή στους πίσω τροχούς, η οποία μάλιστα μεταβάλλεται εμπρός/πίσω άξονα σε μια αναλογία από 100:0 έως 20:80, ανάλογα με τις συνθήκες. 

Διαμόρφωσε το όπως θέλεις!

Αρκετοί από εμάς, έχουμε συγκεκριμένες επιθυμίες και γούστα. Με το LBX η Lexus σου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης, έτσι ώστε να το διαμορφώσεις όπως ακριβώς το θέλεις ή το ονειρεύεσαι! Αρχικά, μπορείς να επιλέξεις μία από τις διαφορετικές εκδόσεις-ατμόσφαιρες, οι οποίες και αποπνέουν μία διαφορετική αύρα ή ατμόσφαιρα. Cool με την εντυπωσιακή διχρωμία έχει πιο νεανικό στιλ, η Elegant είναι για όσους δίνουν έμφαση στην πολυτέλεια και η Relax για αυτούς που αναζητούν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, ενώ η Emotion σε όσους έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Επιπλέον, η κάθε ατμόσφαιρα συνοδεύει και διαφορετικές επιλογές στοιχείων όπως, οι εξωτερικοί χρωματισμοί, οι ζάντες, οι ραφές στο εσωτερικό, το δέρμα στα καθίσματα και πολλά ακόμα. Έτσι ώστε να δημιουργήσεις το LBX όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! 

Αλλάζοντας τα δεδομένα στα B-SUV

Η Lexus καταφέρνει σήμερα να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς, και όχι μόνο. Με το LBX προσφέρει την πιο εκλεπτυσμένη και premium επιλογή στο segment, ανεβάζοντας τον πήχη και αλλάζοντας τις ισορροπίες. Με νεανική σχεδίαση, ξεχωριστό χαρακτήρα, πολυτέλεια και ποιότητα κατασκευής ανάλογη με αυτή που συνοδεύει το όνομα της μάρκας εδώ και δεκαετίας, έχει ξεκάθαρο ρόλο πρωταγωνιστή στα B-SUV. Μάθε ακόμα περισσότερα για το νέο LBX και μπες εδώ για να κλείσεις ένα test drive έτσι ώστε να βιώσεις τη μοναδική εμπειρία οδήγησης που προσφέρει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...