Το πιο αξιόπιστο SUV των τελευταίων 5 ετών – Δεν είναι Toyota

Σύμφωνα με έρευνα της JDPower το πιο αξιόπιστο compact SUV των τελευταίων 5 ετών δεν προέρχεται… από Ιαπωνία μεριά.

  • -
  • -

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη ανατροπή; Το πιο αξιόπιστο compact SUV σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της JDPower δεν είναι το Toyota RAV4 αλλά ένα ελευθέρου χρόνου όχημα προερχόμενο από την Αμερική που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του! Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Buick Encore, το οποίο όπως αποδεικνύεται έχει αποσπάσει τις υψηλότερες βαθμολογίες αξιοπιστίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

184 σημεία ελέγχου

Η έρευνα αξιοπιστίας της JDPower πραγματοποιήθηκε με βάση τα σχόλια των οδηγών-ιδιοκτητών μοντέλων, με την προϋπόθεση όμως να έχουν στην κατοχή τους το αυτοκίνητο της αξιολόγησης για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Οι οδηγοί στο εγχειρίδιο της JDPower καλούνταν να αναφέρουν τυχόν προβλήματα ή ότι τους απογοήτευσε στο αυτοκίνητο τους κατά τη διάρκεια της χρήσης των τριών τελευταίων ετών.

Η έρευνα κάλυπτε 184 τομείς αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων της βαφής, της ποιότητας του εσωτερικού, των μηχανικών βλαβών, κ.α., και το αποτέλεσμα της απέδειξε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, το Buick Encore, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία όντας το πιο αξιόπιστο compact SUV το 2020, το 2022 και το 2024. To Volkswagen Tiguan αναδείχθηκε πρώτο το 2019, το Kia Sportage το 2021 και το Toyota C-HR το 2023.

Επειδή αυτή η μελέτη όπως προαναφέραμε βασίζεται σε οχήματα ηλικίας τριών ετών, τα  μοντέλα Encore που αναδείχθηκαν κορυφαία στις χρονιές που αναγράφονται είναι από το 2017, το 2019 και το 2021

Δείτε ακόμα: Έρευνα, το 99% των αυτοκινήτων έχει αυτή την καρκινογόνο ουσία

Το JDPower βαθμολόγησε με 87 βαθμούς στους 100 το Buick Encore στην έρευνα αξιοπιστίας του. Οι βαθμολογίες μεταξύ 70 και 80 κρίνονται ως μέτριες, οτιδήποτε μεταξύ 81 και 90 βαθμών είναι άνω του μέσου όρου και όσα οχήματα που επιδεικνύουν βαθμολογία μεταξύ 91 και 100 θεωρούνται ως… «τέρατα» αξιοπιστίας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...