Αλλάζουν στρατηγική οι εταιρείες - Τα ηλεκτρικά θα υπερισχύσουν σε μερικές… δεκαετίες

Ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος που κινεί τα νήματα στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχτηκε δημοσίως, ότι η ηλεκτροκίνηση έχει μέλλον μπροστά της έως ότου υπερισχύσει.

  • -
  • -

Με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να μην έχουν τη δυναμικήπου θα περίμεναν οι κατασκευαστές, για να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι σε πολλές αγορές όπως των Η.Π.Α. για παράδειγμα, συνεχίζουν να επιβραδύνονται, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, Mary Barra, «χαμήλωσε» πάρα πολύ τις προσδοκίες των υποστηρικτών της ηλεκτροκίνησης υποστηρίζοντας δημοσίως, ότι η μετάβαση σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον θα διαρκέσει «δεκαετίες» και όχι μερικά χρόνια όπως είχε προβλεφθεί αρχικά!

Σε όλα τα ταμπλό

Μιλώντας στο NBC News, η Mary Barra τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχαμε δεσμευτεί ως όμιλος, ήδη από το 2018, ότι θα κινηθούμε στρατηγικά προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Αλλά διαπιστώνουμε καθημερινά ότι αυτός ο μετασχηματισμός δεν είναι εφικτός στην παρούσα φάση. Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι χρειάζεται δεκαετίες για να συμβεί ολοκληρωτικά. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα εγκαταλείψουμε τα σχέδια μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ούτε όμως ότι θα κλείσουμε και τα αυτιά μας στους καταναλωτές που ζητούν αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης για τις μετακινήσεις τους».  

Η ηγέτης της GM, ξεκαθάρισε, ότι ο αμερικανικός όμιλος θα συνεχίσει να προσφέρει μια ευρεία γκάμα οχημάτων με ποικίλα συστήματα κίνησης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλων των καταναλωτών!

Η Barra δεσμεύτηκε επίσης ότι η GM θα παρουσιάσει ένα νέο EV έως το τέλος της χρονιάς που θα τιμάται στις Η.Π.Α. κάτω από 35.000 $, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχει η ηλεκτροκίνηση είναι να κυκλοφορήσουν στην αγορά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο παράγοντας Χ

Η Mary Barra στάθηκε επίσης και στον παράγοντα «Χ» όπως τον χαρακτήρισε ο οποίος μπορεί να ανατρέψει ότι σχέδια ή στρατηγικές έχουν καταστρώσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τουλάχιστον, οι αμερικανικές…

Δείτε ακόμα: Η απόφαση της Ford που αλλάζει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά

Ο παράγοντας αυτός δεν είναι άλλος από τον Donald Trump. Η Barra πιστεύει ότι εάν εκλεγεί σε δεύτερη θητεία στο προεδρικό θώκο των Η.Π.Α., ο Trump, σίγουρα θα φρενάρει τη μετάβαση της χώρας προς την ηλεκτροκίνηση, με την CEO της GM βέβαια, να πιστεύει ακράδαντα ότι ακόμα και τα όποια εμπόδια προβάλλει ο Trump θα καμφθούν με την πάροδο του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...