Plug In Hybrid SUV με αυτονομία πάνω από 200 km έρχεται Ελλάδα το 2025

Συνήθως, τα PHEV μοντέλα έχουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία από περίπου 50 έως 120 km. Το συγκεκριμένο όμως, ξεπερνά αυτά τα νούμερα κατά πολύ!

  • -
  • -

Τα Plug-In Hybrid αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί για εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιούν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην καθημερινότητά τους, αλλά να μη βιώνουν κανέναν περιορισμό στο ταξίδι, έχοντας και συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία. Πλέον βλέπουμε αρκετά PHEV με αυτονομία κοντά στα 100 km ή και παραπάνω από αυτά, όμως η εξέλιξη δεν σταματάει και σύντομα, θα έρθει και στην Ελλάδα ένα SUV με Plug-In Hybrid τεχνολογία που μπορεί να καλύψει 245 km με μια φόρτιση. Πρόκειται για το Lynk & Co 08!

Απίστευτη ισχύς, ελάχιστη κατανάλωση

Η βάση του υβριδικού συστήματος που θα χρησιμοποιεί το Lynk & Co 08 είναι ένας τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς και η συνολική απόδοση του συστήματος είναι 544 ίπποι και 900 Nm ροπή, ένα απίστευτο νούμερο που εξασφαλίζει στο μεγάλο SUV 0-100 km/h σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα. Με βάση τις διαστάσεις του (μήκος 4,82 μέτρα, μεταξόνιο 2.848 mm) τοποθετείται απέναντι σε αυτοκίνητα όπως η Mercedes-Benz GLC και η BMW X3.

Δείτε ακόμη: Το Lynk & Co 01 είναι στην Ελλάδα - Η τιμή του

Η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι μια NMC (νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου) χωρητικότητας 39,6 kWh που δίνει έως 245 km αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, με βάση τον κινέζικο κύκλο μετρήσεων CLTC. Από τις ίδιες μετρήσεις, η Lynk & Co ανακοινώνει ότι με πλήρη φόρτιση της μπαταρίας και γεμάτο ρεζερβουάρ, το εντυπωσιακό 08 μπορεί να καλύψει έως και 1.400 km συνολικής αυτονομίας. Φυσικά, πρόκειται για εργοστασιακά νούμερα και στην πραγματικότητα δεν αποκλείεται να είναι ελαφρώς μειωμένα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την «αισιοδοξία» του κινέζικου κύκλου CLTC.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...