Ποιο best-seller SUV της Peugeot έχει 136 ίππους και καίει 4,9 lt/100km;

Αν και έχει ήδη γίνει ανάρπαστο στην ελληνική αγορά, οι Γάλλοι προσθέτουν την πιο αποδοτική και οικονομική έκδοση της γκάμας για να το κάνουν ακόμη πιο ακαταμάχητο.

  • -
  • -

Η Peugeot τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει τις πωλήσεις των SUV, δημιουργώντας μοντέλα εξαιρετικά θελκτικά, τα οποία εντάσσονται σε διάφορες κατηγορίες. Στα μεσαία οικογενειακά το 3008 έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη του segment, ενώ στην ανταγωνιστική γωνία της αγοράς που ονομάζεται B-SUV, το 2008 είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Πώς μπορείς να κάνεις όμως ένα best-seller ακόμη πιο θελκτικό; Οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο και ονομάζεται Hybrid 136.

1

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια ήπια υβριδική έκδοση του 2008 που μόλις ήρθε στην ελληνική αγορά και συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση και την πρακτικότητα του γαλλικού compact SUV, με ένα άκρως αποδοτικό κινητήριο σύνολο που κάνει ακόμη και full hybrid μοντέλα να ζηλεύουν. Το 2008 Hybrid 136 συνδυάζει έναν 1.200άρη Puretech 136 ίππων με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Μέσα στο τελευταίο βρίσκουμε και τον ηλεκτροκινητήρα των 29 ίππων ο οποίος βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά και την ενίσχυση των επιδόσεων. Σύμφωνα με την Peugeot, χάρη στην υβριδική τεχνολογία η νέα έκδοση έχει μειωμένη κατανάλωση κατά 15% (συγκριτικά με το 130άρι αυτόματο), ενώ σε αστικό περιβάλλον πάνω από το 50% των μετακινήσεων μπορούν να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, με το στροφόμετρο να γράφει μηδέν!

2

Το αποτέλεσμα είναι ένα κορυφαίο B-SUV από πλευράς πωλήσεων, το οποίο καταναλώνει μόλις 4,9 lt/100km, ενώ τα μόλις 110 g/km CO2 που εκπέμπει το απαλλάσσουν από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα προσφέρει επιδόσεις της τάξης των 8,3 sec για το 0-100 km/h και 206 km/h τελικής ταχύτητας.

Δείτε ακόμη: Φθηνότερο το Peugeot E-2008 στην Ελλάδα - Οι νέες τιμές

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; Από 28.600 € για το πακέτο εξοπλισμού Active που περιέχει πληθώρα στοιχείων όπως φώτα τεχνολογίας LED, αυτόματο κλιματισμό και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις τιμές για όλα τα πακέτα εξοπλισμού του νέου 2008 Hybrid 136.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...